Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

«Λαθροεποικισμός και εισβολή»: Ρεσιτάλ ρατσιστικής ανοησίας από τον Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ

«Αμυγδαλέζες και πίσω στις χώρες τους», «λαθρομετανάστες» και «εισβολή»: όλο το ρεπερτόριο της χρυσαυγίτικης προπαγάνδας για το προσφυγικό ξεδίπλωσε από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός. Ενδεικτικό, ότι καταχειροκροτήθηκε την 1η φορά που ανέφερε τη λέξη «λαθρομετανάστης» από τους συνέδρους...
Το ένα τέταρτο της ομιλίας του (ξεκίνησε ήδη από το 2ο λεπτό της παρέμβασής του και δεν σταμάτησε παρά λίγο πριν το 10ο λεπτό) αφιέρωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, στο προσφυγικό ζήτημα, που γι' αυτόν βέβαια - ως γνήσιος πια ακροδεξιός - είναι ζήτημα «λαθροεισβολής» και «εποικισμού».
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους όταν είπε για πρώτη φορά τη λέξη «λαθρομετανάστης» - την οποία επανάλαμβανε συνεχώς στην ομιλία του -, δείγμα κι αυτό της σύνθεσης του συνεδρίου του κυβερνώνος κόμματος.
Ο Αντ. Σαμαράς ξεδίπλωσε όλο το ακροδεξιό ρεπερτόριο: «ελάχιστοι πια οι "αληθινοί" πρόσφυγες», «καμιά σχέση των προσφύγων του '22 ή της μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αμερική με τους σημερινούς» οι οποίοι «κάνουν εισβολή στην Ελλάδα» και «μπήκαν παράνομα ως εισβολείς». «Είναι λαθρομετανάστες», ξαναείπε, εισπράττοντας και δεύτερο χειροκρότημα, πρόσθεσε και λίγη επίθεση στην ευρωγραφειοκρατία που «μας κάνει υποδείξεις από μακριά», ενώ μετά ξεδίπλωσε το αφήγημα για την επί ημερών του αντιμετώπιση του προσφυγικού: τότε δεν μπορούσαν να περάσουν, «φυλάγαμε τα σύνορα», ενώ όσοι περνούσαν «πήγαιναν στην Αμυγδαλέζα» και στέλνονταν απευθείας στις χώρες τους, όχι μέσω Τουρκίας.
Το ψέμα Σαμαρά συνεχίστηκε με το κλασικό «ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα και οι ΜΚΟ ανέλαβαν ως κράτος εν κράτει» και συνέχισε επικροτώντας τα κλειστά κέντρα και όλο το κυβερνητικό σχέδιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε βεβαίως στην Τουρκία, λέγοντας ότι «κρατάει τη στρόφιγγα» και ότι «η χώρα μας υφίσταται λαθροεποικισμό», όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός. Έκλεισε δε με υπεράσπιση του παπα-Αντώνη της Κιβωτού, η οργάνωση του οποίου είχε εκδώσει προ ημερών μια απαράδεκτη ρατσιστική ανακοίνωση.
Οι ανοησίες Σαμαρά θα ήταν απλώς ανοησίες αν δεν τροφοδοτούσαν τη ρατσιστική υστερία (όπως για παράδειγμα προχθές στη Σπάρτη). Δεν θα έχρηζαν απαντήσεων (όπως ότι το προσφυγικό ρεύμα δεν είχε εκδηλωθεί ακόμα, για μια σειρά συγκεκριμένων λόγων, επί των ημερών της διακυβέρνησής του ή ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες αναγνωρίζονται ως τέτοιοι σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία) αν τα εκστόμιζε κάποιος τυχαίος ακροδεξιός κι όχι ο πρώην πρωθυπουργός που διατηρεί ακόμα σοβαρά ερείσματα εντός μεγάλου μέρους της ΝΔ (και που κάποιοι, σαν τον επίσης ακροδεξιό Βορίδη, θέλουν ...ΠτΔ).
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: