Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Βαφτίζοντας το κρέας, ψάρι

Ο μύθος λέει ότι οι καλόγεροι του Μεσαίωνα για να αντεπεξέλθουν στις στερήσεις της Σαρακοστής βάφτιζαν το κρέας ψάρι και έτρωγαν με ήσυχη συνείδηση. Οι «καλόγεροι» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να εξαγνίσουν τις παλιές αμαρτίες του –αυτές που τώρα ερευνά η Δικαιοσύνη– βάφτισαν ένα συνδικαλιστικό συνέδριο ως πολιτιστική εκδήλωση για να μπορέσουν να του χορηγήσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 
Οπως καταγγέλλουν ο πρόεδρος του Ταμείου Θανάσης Στεργίου, ο αντιπρόεδρος Λευτέρης Λίτσος και η γενική γραμματέας Εύα Γιατρουδάκη, σε ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζομένους του υπουργείου, τα υπόλοιπα μέλη του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου (διευρύνθηκε τον Οκτώβριο με απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη) αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τη χρηματοδότηση του 13ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΥΠΠΟ, που έγινε τον Νοέμβριο, με 100.000 ευρώ, καλύπτοντας έτσι τα έξοδα του.
Αυτή η χριστιανική πράξη αγάπης, αν έτσι έγινε, συνέβη και στο 12ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, αλλά δεν άρεσε στους ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ζήτησαν την επιστροφή εκείνων των χρημάτων στο Ταμείο.
Στους σκοπούς του Ταμείου, με υπουργική απόφαση του τέως υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή, περιλαμβάνονται η ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τους υπαλλήλους, η αρωγή προς αυτούς «για λόγους υγείας» καθώς και η συμβολή στο έργο του υπουργείου. Σε ποιο από τα τρία αντιστοιχεί η χρηματοδότηση ενός συνδικαλιστικού συνεδρίου; Επίσης, τα χρήματα που έχει στα ταμεία του το Ταμείο προορίζονται –με υπουργική απόφαση πάλι– για τις δαπάνες του παιδικού σταθμού και των κατασκηνώσεων των υπαλλήλων.
Να θυμίσουμε εδώ ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε μέλη παλαιότερων διοικήσεων του Ταμείου για κακοδιαχείριση, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και άλλα όχι τόσο μοναστικά («Κ», 1/10/2019). Ολα αυτά σε κάνουν και αναρωτιέσαι. Υπάρχει «Θεός»;

Σάκης Ιωαννίδης
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: