Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Aπόσυρση του ν/σ για τα ΑΕΙ ζητά και η ΟΛΜΕ

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με την αντιπολίτευση να του επιφυλάσσει... θερμή υποδοχή, αφού άλλωστε έχει ζητήσει την απόσυρσή του.
Και η ΟΛΜΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου κατηγορώντας παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ότι «επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».
«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει η Ομοσπονδία για το σχέδιο νόμου, το οποίο αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ήδη από την φετινή χρονιά, και ιδρύει αστυνομικό σώμα, που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ.
Τέλος, τονίζει πως θα συμμετέχει τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου, στις 13:00, κηρύσσοντας επίσης διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: