Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Χρυσοχοϊδης: Μικρό θέμα τα προβλήματα από τη «Μήδεια» - Η άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Επέμεινε στις αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι σε νέα του συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιχειρώντας παράλληλα να υποβαθμίσει τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αυτοί που σήμερα είναι τιμητές για ένα πολύ μικρό θέμα δεν κατάλαβαν τι έγινε και εάν κατάλαβαν τι έκαναν στο Μάτι, όπου υποτίμησαν το πρόβλημα, αγνόησαν την ανθρώπινη ζωή και σήμερα ξαναέρχονται με τον ίδιο τρόπο να προβάλουν προβλήματα, ενώ εκείνο το φαινόμενο κόστισε 100 ζωές».
Απαντώντας στην ερώτηση για την τοποθέτηση του τότε αρχηγού της αστυνομίας σε θέση γενικού γραμματέα τώρα στο υπουργείο του, υποστήριξε ότι «τότε δεν υπήρχε επιχειρησιακός αρχηγός, δεν υπήρχε φυσική ηγεσία, ήταν διαλυμένη η αστυνομία και η πυροσβεστική, διότι οι τότε κυβερνώντες δεν ήξεραν να διαχειρίζονται κρίσεις και δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν πράγματα που έχουν κοστίσει τόσο πολύ». «Θέλω με σεβασμό να τους πω να ανοίξουν εγχειρίδια να συγκροτήσουν πολιτικές όπως και εμείς έχουμε υποχρέωση να βελτιωνόμαστε».
Ξεκαθάρισε δε ότι η απόφαση να κλείσει η εθνική οδός ήταν δική του, μετά από εισήγηση των αρμοδίων και των συνεργατών του και αφού πήγε ο ίδιος και είδε την κατάσταση στη Μαλακάσα και ισχυρίστηκε ότι θα προκαλούνταν μεγαλύτερα προβλήματα εάν έμενε ανοιχτός ο δρόμος, όπως συνέβη και παλαιότερα σε τέτοιες καταστάσεις.
«Δεν έγινε και τίποτα να πάει κάποιος λίγες ώρες αργότερα στη Θήβα» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τα όσα λέγονται περί ευνοϊκής αντιμετώπισης της εταιρίας, λέγοντας ότι η Νέα Οδός δεν κέρδισε απολύτως τίποτα.
Αναφερόμενος εκτενέστερα στην κακοκαιρία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι όλο αυτό το τριήμερο του κύριου φαινομένου δεν είχαμε καθόλου εγκλωβισμούς, δεν είχαμε ατυχήματα, δεν κινδύνεψε άνθρωπος, δεν συνέβη καμία ολιγωρία σε ότι αφορά την κίνηση την χιονόπτωση και οι τρεις θάνατοι οφείλονται σε άλλους λόγους.
«Οι υπηρεσίες πρέπει να κάνουν απολογισμό να δουν τι λάθη έγιναν», παραδεχόμενος πάντως ότι κυρίως με το ηλεκτρικό ρεύμα ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι». Σημείωσε πάντως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης προβλήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
«Είναι λογικό να υπάρξει αναστάτωση, αλλά δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα μηχανισμό χιλιάδων ανθρώπων» τόνισε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις όπως η υπογειοποίηση του δικτύου και η συνεργασία των δήμων με τον ΔΕΔΔΗΕ. «Αν αυξηθούν τα συνεργεία και πάρουμε χιλιάδες ανθρώπους θα την πληρώσουν οι καταναλωτές, δεν λύνεται το πρόβλημα έτσι».
ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι αξιωματικοί που διαχειρίστηκαν το Μάτι και αναβαθμίστηκαν από τη ΝΔ
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη εξαπολύουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Διονύσης Καλαματιανός. Όπως αναφέρουν: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει χάσει τη μπάλα αλλά το γήπεδο…»
Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για αλαζονεία καθεστωτικής αντίληψης και τονίζουν: «Δεν μας προξενεί, δυστυχώς, ιδιαίτερη εντύπωση η συμπεριφορά του κ. Χρυσοχοΐδη. Με αυτή τη χυδαία τακτική πορεύτηκε η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αξιωματική αντιπολίτευση και σε όλη την προεκλογική περίοδο και με αυτήν την τακτική συνεχίζει ως κυβέρνηση σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Προκαλεί όμως σταθερά αποτροπιασμό και θλίψη ο κατήφορος του πολιτικού λόγου».
Αναλυτικά η δήλωσή τους:
Οι συκοφαντικές δυσφημίσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και οι ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, των μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποδεικνύουν και επιδεικνύουν την αλαζονεία της καθεστωτικής αντίληψης, στις πράξεις και τα λεγόμενά τους.
Στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κύριος Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι και ότι αυτό οφείλεται στην ανυπαρξία πολιτικής και φυσικής ηγεσίας. Η επιμονή δε στην δήλωση του αποτελεί την απόδειξη του ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει χάσει τη μπάλα αλλά το γήπεδο.
Προσπαθώντας να βγάλουμε την κυβέρνηση από το δρόμο της χυδαιότητας και της επιτηδευμένης αμνησίας, υπενθυμίζουμε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:
  • Σήμερα, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αρχηγός της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σήμερα, αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης, υπαρχηγός της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σήμερα, υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Ανδρέας Δασκαλάκης, προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σήμερα, αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, συντονιστής Επιχειρήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σήμερα, υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, διοικητής Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σήμερα, κλαδάρχης στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, Χαράλαμπος Χιώνης, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σήμερα, κλαδάρχης επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρήστος Λάμπρης, αντιπύραρχος επί ΣΥΡΙΖΑ και εναέριος συντονιστής το βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι.
  • Σήμερα, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, Δαμιανός Παπαδόπουλος, διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σήμερα, διευθυντής Δασοπυρόσβεσης, Χρήστος Γκολφίνος, διευθυντής του 199 ΣΕΚΥΠΣ (Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος) επί ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μας προξενεί, δυστυχώς, ιδιαίτερη εντύπωση η συμπεριφορά του κ. Χρυσοχοΐδη. Με αυτή τη χυδαία τακτική πορεύτηκε η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αξιωματική αντιπολίτευση και σε όλη την προεκλογική περίοδο και με αυτήν την τακτική συνεχίζει ως κυβέρνηση σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Προκαλεί όμως σταθερά αποτροπιασμό και θλίψη ο κατήφορος του πολιτικού λόγου.
Πανικόβλητοι, καθώς βλέπουν ότι η ανικανότητά τους δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, επιλέγουν να επενδύσουν πάλι στη λασπολογία, τον φτηνό λαϊκισμό και την πολιτική αναξιοπρέπεια. Οι συκοφαντικές δυσφημίσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και οι ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, των μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποδεικνύουν και επιδεικνύουν την αλαζονεία της καθεστωτικής αντίληψης, στις πράξεις και τα λεγόμενά τους.
Περιμένουμε, αν έχει μείνει ίχνος σοβαρότητας, τη δημόσια συγνώμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κυρίου Χρυσοχοΐδη. Διαφορετικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απομακρύνει την ανύπαρκτη, κατά δήλωσή του, πολιτική και φυσική ηγεσία με πρώτον τον γενικό του γραμματέα, τους αρχηγούς ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής και τα υπόλοιπα στελέχη της ηγεσίας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και να καταθέσει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει για τις ευθύνες της προηγούμενης φυσικής και σημερινής πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: