Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Βορίδης για εκλογικό νόμο Αυτοδιοίκησης: Στόχος να μην κάνουν οι δήμοι τα ΣΥΡΙΖΑίικα!

Πολλές νομοτεχνικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση προανήγγειλε μιλώντας στο ρ/σ θέμα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μάλιστα, ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε τις συγκεκριμένες αλλαγές, προκειμένου να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στο να δοθεί το σχέδιο νόμου σε δημόσια διαβούλευση.
Συγκεκριμένα, επρόκειτο να δοθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, όπως εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα και αρχές Μαρτίου θα εισαχθεί στη Βουλή.
Παράλληλα, ο κ. Βορίδης περιγράφοντας το νέο, πλήρως πλειοψηφικό, εκλογικό σύστημα, τόνισε ότι έρχεται για «να μην μπορεί να κάνουν οι δήμοι αυτά τα ωραία τα ΣΥΡΙΖΑίικα!». (στο 1:50 του ηχητικού).
Εκλογές για να χάνει η Αριστερά
Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «εκλογές θα γίνονται στην Ελλάδα μονίμως για να χάνει η Αριστερά». Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών σε εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχε δηλώσει:
«η δική μας γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά» και ότι «δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή»
Γιατί, όπως είπε, οι εκλογές είναι «μια τέραστια ιδεολογική σύγκρουση. Μια σύγκρουση ανάμεσα σε δυο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της Ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά».
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: