Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή το νομοσχέδιο για το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Με αφορμή το νομοσχέδιο για το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ
Την προηγούμενη βδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση, το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην ΑΑΔΕ, και η εμπέδωση του «διαίρει και βασίλευε». Το μισθολόγιο αυτό αποτελεί προπομπό για το υπόλοιπο δημόσιο, για να καταργήσει αυτονόητα δικαιώματα. Αποτελεί μια πολύ σημαντική, δραματική εξέλιξη. Με το σχέδιο μισθολογίου κυβέρνησης– διοίκησης ΑΑΔΕ:
  • Για πρώτη φορά στο δημόσιο, εισάγεται η σύνδεση του μισθού με το περίγραμμα θέσης εργασίας (ΠΘΕ) πέραν των τυπικών προσόντων. Δημιουργείται με αυτό τον τρόπο ένα σύστημα διαφορετικών αποδοχών για υπαλλήλους που έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα. Υποδαυλίζεται η έριδα μεταξύ συναδέλφων, η «ανθρωποφαγία» και η άνιση μεταχείριση. Αυξάνεται η εξουσία και η δύναμη που αποκτούν οι Προϊστάμενοι πάνω στους υπαλλήλους, αφού μπορούν να επηρεάσουν έμμεσα τις αμοιβές τους. Ενισχύονται ο πειθαναγκασμός, η χειραγώγηση και η αυθαιρεσία.
  • Διασπά και αυτονομεί ολοκληρωτικά την ΑΑΔΕ από το υπόλοιπο Υπουργείο Οικονομικών, δημιουργεί διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς ακόμα και μέσα στον ίδιο κλάδο (π.χ. οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ θα έχουν άλλους μισθούς σε σχέση με συναδέλφους τους στο ΣΔΟΕ).
  • «Εκβιάζει» ανοιχτά εργαζόμενους και προϊσταμένους: «Ή κάνεις αξιολόγηση ή θα έχεις συνέπειες».
  • Δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα για μισθολογική εξομοίωση των νέων υπαλλήλων σε ΥΠΟΙΚ – ΑΑΔΕ που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά. Όσον αφορά τους νέους υπαλλήλους, εκτός ΑΑΔΕ, καταδικάζονται σε μισθούς των 750 – 800 ευρώ.
  • Μέσω του bonus, εμπεδώνει την αντίληψη ότι ο υπάλληλος της ΑΑΔΕ είναι υπεύθυνος για το βαθμό επίτευξης της κρατικής πολιτικής, στον τομέα είσπραξης των δημοσίων εσόδων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντεργατική επίθεση που κλιμακώνεται στην ΑΑΔΕ, μέσω ενός νομοσχεδίου για το οποίο υπάρχει κατεύθυνση να επεκταθεί και στο υπόλοιπο δημόσιο. Όσοι «οραματίζονται» την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο θα μας βρουν απέναντί τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: