Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Γ' Εθνική: Προπονήσεις με εβδομαδιαία τεστ και χωρίς παίκτες, προπονητές, ομάδες!

ΑΕ Μοσχάτου - Στέφανος Φαναρίτης:
Αν λέει ένας σοφός δεν μπορείς να αναγνωρίσεις το κορόιδο σε μια κατάσταση τότε το κορόιδο είσαι εσύ…
Όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Σάββατο 20/2, μπορούν να αρχίσουν προπονήσεις στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου, και μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
Το ζήτημα που τίθεται όμως, είναι αν και πόσες ομάδες θέλουν πλέον να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Και η επιθυμία τους ή όχι, έχει να κάνει με το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς την στήριξη από την Πολιτεία ή την Ε.Π.Ο..
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σαφώς περισσότερες κι από τις μισές ομάδες δεν επιθυμούν την επανέναρξη, φοβούμενες πως δεν θα βρουν τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να φέρουν επιτυχώς εις πέρας τις υποχρεώσεις τους προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα πάγια έξοδα για τη διαιτησία και τις μετακινήσεις.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως στην τηλεδιάσκεψη που είχε γίνει στις 6 Δεκεμβρίου (2020) μεταξύ των προέδρων των 13 ομάδων του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, όπου συμμετείχαν και οι ομάδες της Ηλείας, είχε αποφασιστεί και είχαν υποβληθεί 5 συγκεκριμένα αιτήματα προκειμένου να «συναινέσουν» στην επανεκκίνηση:
  1. Τη διεξαγωγή των αγώνων με παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων.
  2. Οι γηπεδούχες ομάδες να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύψουν μόνο τα έξοδα της αμοιβής των διαιτητών και των παρατηρητών αγώνα και διαιτησίας και την ΕΠΟ να αναλάβει να καλύψει τα οδοιπορικά τους, καθώς και την αναστολή καταβολής προστίμων λόγω καρτών για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.
  3. Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των ομάδων μέσω των Περιφερειών και των Δήμων.
  4. Οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ, δεδομένης της απώλειας εσόδων (παύση εκδηλώσεων, αδυναμία εξεύρεσης χορηγών, απουσία κόσμου) λόγω της πανδημίας.
  5. Την υποχρέωση για covid tests να την επωμιστεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και όχι τα ίδια τα σωματεία.
Τα αιτήματα των ομάδων είναι εύλογα μεν, δύσκολα δε στην μερική ή ολική ικανοποίησή τους από την Πολιτεία, καθώς μιλάμε για ένα μεγάλο οικονομικό ποσό που πρέπει να καλύψει το κράτος, ώστε τα σωματεία να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Κοντολογίς, προς το παρόν, τίποτα δεν είναι σίγουρο αναφορικά με τη Γ΄ Εθνική.
- Την ίδια ώρα, πέραν κι όλων των παραπάνω, υπάρχει και απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό (πως π.χ. θα πάνε και θα έλθουν στη Βάρδα, ο διαμένων στην Πάτρα τεχνικός Μίκι Τσίρκοβιτς και κυρίως οι μόνιμα διαμένοντες στην Αχαία, τέτοιοι παίκτες του ΠΑΟΒ;)…
Τέλος και συνοπτικά, χαρακτηριστική και με πολλές “πικρές” αλήθειες η σχετική τοποθέτηση του διοικητικού επικεφαλής της ΑΕ Μοσχάτου, Στέφανου Φαναρίτη για την επικείμενη κατάσταση και τυχόν επανέναρξη της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Αναλυτικά:
«Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι ζούμε σε ένα κράτος με ερασιτεχνική νοοτροπία, με αστείους θεσμικούς παράγοντες και προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο… Ένα κράτος που παίζει με τα νεύρα μας, εξαντλεί την λιγοστή υπομονή μας, δοκιμάζει τις αντοχές μας και πειραματίζεται εις βάρος μας…
Έχουν κλείσει τον κόσμο μέσα με διαλείμματα ένα χρόνο τώρα… σκότωσαν κλάδους ολόκληρους, εξάντλησαν την κοινωνία… διαλύσανε το ποδόσφαιρο… εξάντλησαν τους παράγοντες… κάνανε πένητες τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές… αφήσανε μια μεγάλη μερίδα της νεολαίας σε αναγκαστική αδράνεια και κινδυνολογούν ασύστολα σπέρνοντας τρόμο στην κοινωνία… Για τα πιο απλά ζητήματα… Μας τρομάξανε, μας απείλησαν, μας ανάγκασαν… Και ξαφνικά όλα λύθηκαν… Ποιος ξέρει πως και γιατί…
Τα νούμερα τους (τα δικά τους ανακοινώσιμα νούμερα) χειροτερεύουν αλλά ξαφνικά χωρίς προϋποθέσεις αποσαφηνισμένες και με τρόπο παράξενο μας λένε την Δευτέρα αρχίζει προπονήσεις η Γ εθνική…
Τι θα πει αυτό? Κουμπί θα πατήσουμε? Θα γίνει πρωτάθλημα? Θα παίξουμε? Με τι χρονοδιάγραμμα? Και αν αύριο μετανιώσετε και ξανακλείσετε τα πάντα? Ακορντεόν και εδώ αξιότιμε κύριε Μαυρωτά? Οι ποδοσφαιριστές είναι απροπόνητοι τόσον καιρό… Όλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού… Ποιος είναι ο στόχος σας? Έχετε πλάνο? Η κάνετε μια κίνηση ακόμα εντυπωσιασμού χωρίς νόημα που απλά θα διαλύσει το σύμπαν…
Αν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και κυρίως με ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων και με τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων, μην το ξεκινήσετε.
Και πείτε σε όλους και κυρίως τους παράγοντες που θα πληρώνουν τι θα γίνει ακριβώς… Ξεκινάμε την Δευτέρα λέει πρώτα ο ΠΣΑΠ και μετά εσείς…(ωραίο να το μαθαίνουμε από το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών και μετά από τον ΓΓΑ..)
Και μετά τι? Θα γίνει πρωτάθλημα? Θα το ζιπάρετε? Θα το τραβήξετε μέχρι τον Αύγουστο? Πότε θα ξεκινήσει αν ξεκινήσει? Τι θα γίνει με τα δυσβάσταχτα έξοδα διαιτησιών και μετακινήσεων? Τι θα γίνει με την έλλειψη θεατών, την έλλειψη πόρων εν γένει…? Τι θα γίνει με την φημολογούμενη ακολουθία Τετάρτη – Κυριακή…
Δεν γίνεται να πατηθεί ένα κουμπί και την Δευτέρα να επέλθει κανονικότητα…
Και είναι φυσικά αστείο Παρασκευή βράδυ να βγάζεις τέτοια πρόχειρη ανακοίνωση για Δευτέρα…
Κάποιος δουλεύει κάποιους…
Αν λέει ένας σοφός δεν μπορείς να αναγνωρίσεις το κορόιδο σε μια κατάσταση τότε το κορόιδο είσαι εσύ…
Εμείς δηλαδή…
Άσε μας κύριε Μαυρωτά… Μας ξενέρωσες…
ΥΓ: για να προλάβω τις κακεντρεχείς προβοκατόρικες απόψεις στην ΑΕΜ είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις να ξεκινήσουμε… Αλλά με τις σωστές προϋποθέσεις όχι βλακωδώς και με αοριστίες…
Και την Δευτέρα να ξεκινήσουμε (πρακτικά αδύνατον καθώς υπάρχουν δεδομένα που το καθιστούν πρακτικά αδύνατον) χρειαζόμαστε κανονική προετοιμασία τουλάχιστον 45 μέρες… φιλικά για να επανέλθουν οι οργανισμοί… εξετάσεις από την αρχή… εργομετρικά για να δούμε που βρίσκονται οι αθλητές οργανικά, εβδομαδιαίο τεστ… ράπιντ η μοριακό…
Ίσως ο κ. Μαυρωτάς να βρει τρόπο να μας τσοντάρει…
Who pays the ferryman κύριε Μαυρωτά?
Το ποδόσφαιρο κατά την γνώμη μας δεν το μυρίζεις καν… το υγρό είναι το στοιχείο σου…
Περαστικά μας… Μας έχετε κάνει και μελαγχολούμε πραγματικά… με την προχειρότητα των αποφάσεών σας.
Ξαναλέμε… Η θέση της ΑΕΜ είναι ξεκάθαρη…
Θέλουμε επανέναρξη αλλά όχι με τις δικές σας καιροσκοπικές προδιαγραφές και την ασάφεια των προθέσεών σας…
Η ανειλικρίνεια σας είναι προφανής και ο σκοπός σας επίσης… Να αλώσετε όλες τις ενώσεις… και φυσικά να ελέγξετε όλες τις ομοσπονδίες… Αυτά…».
 
Πηγή: iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: