Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΚΕΔΕ: Κυνική ομολογία για «εξυπηρετήσεις» μέσω αδιαφανών συμβάσεων

Απίστευτα ήταν όσα ακούστηκαν στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την περασμένη Πέμπτη σχετικά με το ρόλο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) και της εταιρείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΠΕΤΑ ΑΕ).
Αφορμή η «απειλή» του μέλους του ΔΣ από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα»-(ΚΙΝΑΛ), Γιάννη Τσιάμη ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΚΕΔΕ και ΙΤΑ ή ΠΕΤΑ ΑΕ αν δεν γνωρίζει το Business Plan και το πού πάνε τα χρήματα.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος
Γιάννης Τσιάμης: Δίνουμε 1 με 1,5 εκατ. το χρόνο. Πρέπει να ξέρουμε τι μπορούμε να ζητήσουμε…
Ηλίας Αποστολόπουλος (Πρόεδρος ΙΤΑ και δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού): Γενικώς το ΙΤΑ είναι το «μπαλάκι» της ΚΕΔΕ. Όποτε η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι, παίρνει τηλέφωνο την ΚΕΔΕ για να κάνουμε εμείς τη δουλειά, που δεν μπορεί να κάνει η ΚΕΔΕ.
Τώρα, η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση προφανώς, το γνωρίζετε, είναι μία προγραμματική σύμβαση που γίνεται κάθε χρόνο για να μπορούμε να έχουμε τις εξυπηρετήσεις…
Δημήτρης Καφαντάρης (Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ – θορυβημένος): Ηλία, Ηλία αυτά δεν μπορεί να λέγονται στο διοικητικό συμβούλιο. Όλοι ξέρουμε γιατί την κάνουμε την προγραμματική σύμβαση…
Αποστολόπουλος: Δεν μπορεί να λέγονται όμως και αυτά που λέει ο κ. Τσιάμης.
Δείτε τον διάλογο στο 4:00.30 του βίντεο:
 
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr η σύμβαση για τις «εξυπηρετήσεις» στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΤΑ είναι ύψους 74.400 ευρώ και έχει διάρκεια 11 μηνών. Τα δύο έγγραφα υπογράφουν οι:
- Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, γνωστός για τη «λίστα Πέτσα» στην Αυτοδιοίκηση.
- Ηλίας Αποστολόπουλος, πρόεδρος ΙΤΑ και δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
- Βασίλης Κορομάντζος, διευθύνων σύμβουλος ΠΕΤΑ Α.Ε., Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Αθηναίων, και στενός συνεργάτης του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: