Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ο χιουμορίστας Ν. Χαρδαλιάς

Η πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού «έκτακτης ανάγκης» 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής έγινε μόλις πέντε μέρες μετά τις εκλογές. Και είχαν ακουστεί τότε πολλά πομπώδη.
Πώς είναι δυνατόν να μη λειτουργεί έναν χρόνο μετά το Μάτι; Γιατί η προπαγανδιστική θεωρία που αναπτύχθηκε τότε, μέσα στα αποκαϊδια και τα δάκρυα για τους περισσότερους από 100 νεκρούς, στηρίχθηκε στον ισχυρισμό ότι αν είχαν σταλεί τα προειδοποιητικά sms θα είχαν σωθεί ζωές.
Οταν όμως είχαμε τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε πει ότι αν είχε λειτουργήσει το 112 «θα είχαμε εκατόμβες νεκρών».
Δεν χρειάστηκε να επιχειρηματολογήσει διεξοδικά για να εξηγήσει το συλλογισμό του, γιατί δεν πιέστηκε να το κάνει. Πέρασε κι αυτή η ανακολουθία όπως περνούν όλες οι ανακολουθίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Βελούδινα και χωρίς θορύβους.
Το «112» δεν λειτούργησε ούτε τα ξημερώματα για να ενημερωθούν οι πολίτες που ενώ πήγαιναν στις δουλειές τους βρέθηκαν σε μπλόκο της τροχαίας γιατί είχε κλείσει η Αθηνών – Λαμίας για «προληπτικούς λόγους».
Ο Ν. Χαρδαλιάς δεν δυσκολεύτηκε να βρει μια αστεία απάντηση: «Στις 06:08 είχαν ενημερωθεί οι διαπιστευμένοι συντάκτες για τις ανακοινώσεις, για τις αποφάσεις της Τροχαίας και της Νέας Οδού, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει κτήμα και των ανθρώπων οι οποίοι με τα οχήματα τους χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό».
Τι χρειάζεται το 112 όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι; Εντάξει, αν δεν ακούς ραδιόφωνο με το που ξυπνάς και δεν «σερφάρεις» στο διαδίκτυο, θα την πατήσεις αλλά δεν θα φταίει η κυβέρνηση, εσύ θα φταις. Ο Ν. Χαρδαλιάς, πραγματικά, ξεπέρασε τον εαυτό του σε ένα ρεσιτάλ υποτίμησης της συλλογικής νοημοσύνης, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο εύκολο θεωρούν τον εμπαιγμό των πολιτών.
Δεν ανησυχούν ότι θα εκτεθούν, ότι θα τους πάρουν χαμπάρι. Τα ΜΜΕ να είναι καλά και σταθερά στο πλευρό της κυβέρνησης, και μπορούν να πουν ο,τιδήποτε για να καλύψουν οποιοδήποτε λάθος και οποιαδήποτε παράλειψη.
Στο μεταξύ δεν υπάρχει λογική εξήγηση για το κλείσιμο της κεντρικής συγκοινωνιακής αρτηρίας της χώρας ούτε θεωρούνται αμελητέες οι πολλές διακοπές ρεύματος σε όλη την επικράτεια. Είναι μια εικόνα που δεν συνάδει με τη διακήρυξη για επιτελικό κράτος ούτε με τον αναθεματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά της χώρας την περίοδο της διακυβέρνησής τους.
Η ουσία είναι ότι δεν θα μάθουμε γιατί δεν λειτούργησε το 112 τα ξημερώματα του χιονιά για μην βρεθούν οι οδηγοί στη δυσάρεστη έκπληξη της κλειστής Εθνικής οδού. Κανείς δεν θα πιεστεί να απαντήσει και κανείς δεν θα γελάσει με τον Ν. Χαρδαλιά. Τουλάχιστον όχι μπροστά του. 
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: