Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη για το «κορονο-γεύμα» στην Ικαρία

Αντιδράσεις έχει φέρει το κορονο-γεύμα στο οποίο συμμετείχε ο πρωθυπουργός στην Ικαρία χθες, πρώτη μέρα επιβολής των νέων περιορισμών, μεταξύ των οποίων το μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ. σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν χθες πυρά κατά του πρωθυπουργού, ενώ επανήλθαν και σήμερα στο θέμα ζητώντας απαντήσεις, αφού η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά μέσα επιχείρησαν δια της σιωπής να υποβαθμίσουν το θέμα. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ... Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην παραπάνω ανάρτηση.
ΣΥΡΙΖΑ: Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται
Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι ακόμα περιμένει «να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο». «Αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη» σημειώνει η Κουμουνδούρου για να προσθέσει το εξής: «Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της. Μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να "αγνόησαν" να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων. Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΚΚΕ: Πολυπληθής κουστωδία και προκλητικά γεύματα
Η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του Kομμανιστικού Κόμματος χαιρέτησε «τα σωματεία και τους φορείς, που με αγωνιστικό πνεύμα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που συσσωρεύει προβλήματα για το λαό των νησιών».
Η ΤΕ επισημαίνει πως «αυτή η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του. Παρά τα μεγάλα λόγια τα κενά στο νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν πολλά, με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων».
«Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καν πνευμονολόγος, ενώ η πλειοψηφία των κλινικών (πχ παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) δεν έχουν το προσωπικό για να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση. Τα περιφερειακά ιατρεία λειτουργούν με κενά, ενώ υπάρχουν περίοδοι που δεν έχουν κανένα γιατρό. Το δε περιφερειακό ιατρείο Φούρνων στο τέλος του μήνα θα μείνει με ένα γιατρό. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει πάντα σε 24ωρη βάση, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «συνεπώς οι διεκδικήσεις του λαού των νησιών είναι δίκαιες, ενώ η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών είναι κάλπικη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες μεταβαίνουν στην Αθήνα για μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις, ενώ τώρα με την πανδημία, ακόμη κι αυτό περιορίστηκε σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους. Σε σχέση με τον εμβολιασμό έχει επιβεβαιωθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στερεί τη δυνατότητα μαζικού, έγκαιρου και ασφαλούς εμβολιασμού. Δεν έχει φροντίσει ούτε καν για το προσωπικό που απαιτείται για να γίνουν οι εμβολιασμοί.
Όσον αφορά τα αναπτυξιακά έργα στα νησιά, στην ίδια την τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτυπώνεται ότι κριτήριό τους είναι η δυνατότητα κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για τη θαλάσσια συγκοινωνία η ικανοποίηση, που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μάλλον έχει να κάνει με τις γεμάτες από χρήμα τσέπες των εφοπλιστών, αφού η σύνδεση της Ικαρίας και των Φούρνων με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σπανιότατη, 2 φορές τη βδομάδα, και με τα εισιτήρια πανάκριβα.
Ο λαός της Ικαρίας και των Φούρνων είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει τις αγωνιστικές του παραδόσεις απέναντι στις επιδιώξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που στηρίζουν το κεφάλαιο. Γι’ αυτό και δε θα σκύψει το κεφάλι, θα φωνάζει και θα διεκδικεί το δίκιο του, θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που τον πνίγουν, θα συσπειρώνεται γύρω από τη ριζοσπαστική πρόταση του ΚΚΕ» καταλήγει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του κόμματος.
ΜέΡΑ25: Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί
Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά το γεύμα στην Ικαρία. Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, υποστηρίζει ότι «σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα μετά από κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί».
Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τονίζει ότι «προσπάθησε για άλλη μια φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όσον αφορά το κορώνο-γλέντι αυτή τη φορά του πρωθυπουργού στην Ικαρία, με τον γνωστό τους προσφιλή τρόπο, πετώντας δηλαδή την μπάλα στην εξέδρα και τις "αγαπημένες" τους πορείες». Προσθέτει ότι «μια συγγνώμη δεν βρήκε να πει ο κ. Ταραντίλης ή και ο ίδιος ο λαλίστατος κατά τα αλλά στα κοινωνικά δίκτυα κ.Μητσοτάκης γι' αυτές τις εικόνες, τη στιγμή που διαρκώς κουνούν το δάχτυλο στους πολίτες». Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα, αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης, «μετά από κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί, δεν θα προσπαθούσε να βγει κι από πάνω».
Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «αν είναι όντως ασφαλή τα "πρόχειρα υπαίθρια γεύματα με χρήση μάσκας", όπως δήλωσε ο κ. Ταραντίλης, γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει την εστίαση για τους εξωτερικούς μόνο χώρους με χρήση μάσκας και αντ' αυτού κυνηγάει τα "πηγαδάκια" έξω από τα take away, όπως μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, τα οποία φυσικά δεν είδαν τα πρωθυπουργικά καμώματα στην Ικαρία;».
ΚΙΝ.ΑΛΛ: Υπεράνω του νόμου η Ν.Δ.
«Πρωθυπουργός και Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω του νόμου. Συνωστισμός και φαγοπότια επιτρέπονται μόνο γι’ αυτούς», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter το Κίνημα Αλλαγής. Σε χωριστή ανακοίνωση για την εστίαση ο φορέας αναφέρεται στο αλαλούμ για το take away. «Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται. Ο αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: