Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το lockdown βάζει «λουκέτο» στο μισό λιανεμπόριο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με το lockdown στην Αττική, επισημαίνοντας ότι τα νέα δεδομένα θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των μισών επιχειρήσεων του λιανεμπορίου.
Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες, θα πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
«Όταν ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση», επισημαίνει ο ΕΣΑ.
Αναλυτικά:
«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη μας, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.
Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο "lockdown" θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: