Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΚΕΕΡΦΑ: Ανοιχτή Πανελλαδική Σύσκεψη για την οργάνωση της διεθνούς κινητοποίησης στις 19 Μάρτη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Κυριακή 23 Γενάρη, 5μμ,
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή
Συμμετοχή μέσω zoom https://tinyurl.com/antiracistempros19M, ID: 832 6316 1168, Passcode: 193916
Το 2021 έκλεισε με τραγικό απολογισμό, με βάρκες να ναυαγούν στον Αιγαίο και να πνίγονται δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη, με πρόσφυγες να χάνουν τις ζωές σε καταδιώξεις στην Εγνατία ενώ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης η Μιμί Μουκάγιε και ο Μάκι Ντιαμπατέ πέθαναν γιατί δεν είχαν ιατρική περίθαλψη.
Οι πανηγυρισμοί του Μηταράκη και του Μητσοτάκη για ερμητικό κλείσιμο συνόρων που εμποδίζει την είσοδο κατατρεγμένων από τους πολέμους, τις δικτατορίες, την φτώχεια και την κλιματική κρίση δεν κρύβουν την εγκληματική πολιτική τους που κοστίζει ανθρώπινες ζωές και έχει κάνει την βαρβαρότητα των στρατοπέδων επίσημη πολιτική.
Στα στρατόπεδα οι πρόσφυγες μένουν αποκλεισμένοι χωρίς τα επιδόματα-ψίχουλα, χωρίς πρόσβαση στην δημόσια υγεία και παιδεία, με νέα εμπόδια για να πάρουν άσυλο. Προωθούν νέα γιγαντιαία στρατόπεδα φυλακές στα νησιά προκαλώντας την οργή του κόσμου όπως έγινε στην Χίο με τον ξεσηκωμό και το σταμάτημα των έργων. Λένε προκλητικά ψέματα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις που κατήγγειλε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκεμποργκ Μπέγκελ.
Έχουμε να συνεχίσουμε την μάχη ενάντια στα κλειστά σύνορα, ενάντια στον αποκλεισμό σε στρατόπεδα -φυλακές, ενάντια στις απελάσεις, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, χαρτιά στους μετανάστες, για πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.
Την ίδια ώρα, η ρατσιστική εκστρατεία μαζί με τις προκλητικές αποφυλακίσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής όπως του Πατέλη και του Μίχου άνοιξαν το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών με επιθέσεις στην Σταυρούπολη, το Ν.Ηράκλειο, την Παλιά Κοκκινιά. Η κυβέρνηση παρά την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με την Αστυνομία τους κάνει πλάτες. Στο 2022 η εκδίκαση της έφεσης της καταδίκης της Χρυσής Αυγής θα είναι κεντρική μάχη για το αντιφασιστικό κίνημα. Δεν θα επιτρέψουμε να στηθούν ξανά τάγματα εφόδου στις γειτονιές.
Είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή ενάντια στην κυβέρνηση που σπαταλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, φράκτες, για στρατόπεδα-φυλακές και συνοριοφύλακες, για αστυνομικούς στα πανεπιστήμια, όταν η δολοφονική διαχείριση της πανδημίας έχει φέρει πάνω από 21.000 νεκρούς, όταν δεν προσλαμβάνεται προσωπικό στα νοσοκομεία,τα σχολεία, τους Δήμους.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Σύσκεψη την Κυριακή 23/1 στις 5μμ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδου 2. Να δώσουμε ενωτικά αυτή τη μάχη μαζί με κινήματα από 17 χώρες που απευθύνουν κάλεσμα να γίνει η 19 Μάρτη, διεθνής μέρα κινητοποιήσεων κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
Eπικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής στο email antiracismfascism@yahoo.gr και τηλ 6932828964
 
Το συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: