Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Εκθέτει την κυβέρνηση και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου - Πληρώνουμε το μοριακό 25 ευρώ

Ο Δήμος Χαλανδρίου εξασφάλισε μοριακά τεστ PCR με 25 ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει για τα 47
Την παρέμβαση του δημάρχου Χαλανδρίου προκάλεσε η συζήτηση για την τιμή των μοριακών τεστ (PCR), ο οποίος σε ανάρτησή του εκθέτει με τη σειρά του τις κυβερνητικές επιλογές.
Για την ακρίβεια ο Δήμος Χαλανδρίου έχει εξασφαλίσει από τον Μάιο του 2021 σε συνεργασία με ιδιωτικό κέντρο την τιμή των 25 ευρώ για μοριακό έλεγχο των εργαζομένων στο Δήμο του.
Όπως γράφει ο Σίμος Ρούσος «επειδή πολύς λόγος γίνεται για την τιμή του μοριακού τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και για την επιβολή πλαφόν στα 47 ευρώ, που παρουσιάστηκε ως δήθεν μεγάλη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά, ενημερώνω ότι ο δήμος Χαλανδρίου έχει ενεργή σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο για την ανίχνευση κορωνοϊού για τους υπαλλήλους του δήμου με μοριακό τεστ στην τιμή των 25 ευρώ, από τον Μάιο του 2021».
Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, «η τιμή αυτή επιβαρύνεται με 10 ευρώ εφόσον γίνεται μαζικά σε χώρο του δήμου, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για κατ' οίκον δειγματοληψία στην τιμή των 40 ευρώ».
«Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πια ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το τεστ ελέγχου παρέχεται δωρεάν στις δομές υγείας...» σημειώνει με νόημα ο Σίμος Ρούσος.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: