Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

50%+1 στα σχολεία: Μέλη της Επιτροπής διαψεύδουν ευθέως τον Μητσοτάκη

Εχουμε πρωθυπουργό ψεύτη ή μέλη της Επιτροπής ψεύτες;
Τα μέλη της επιτροπής ειδικών διέψευσαν -σε ανύποπτο χρόνο- τις χτεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη για την απόφαση του 50%+1 στα σχολεία!
Σε πλήρη αντίθεση έρχονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ποιος υπέδειξε τη θέσπιση του ορίου 50%+1 (νοσούντων μαθητών στο ίδιο Τμήμα σχολείου προκειμένου να κλείσει) και μελών της επιτροπής των ειδικών.
Συγκεκριμένα, στη χθεσινή του συνέντευξη στον Αντέννα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το πολυσυζητημένο πλαφόν του 50%+1 για το κλείσιμο Τμημάτων:
«Το 50+1 μας το υπέδειξε η Επιτροπή»
Νίκος Χατζηνικολάου: Το 50+1;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έρθω και σε αυτό. Και η καλύτερη απάντηση στις υστερίες της αντιπολίτευσης και σε διάφορα εξοργιστικά πρωτοσέλιδα περί «ρώσικης ρουλέτας», «ανοσίας της αγέλης» και διάφορες άλλες σαχλαμάρες που δυστυχώς αναπαράγονται και από τα πιο επίσημα χείλη. Το 50+1 μας το υπέδειξε η Επιτροπή. Αν η Επιτροπή μας έλεγε 25, θα λέγαμε 25. Η Επιτροπή έκρινε ότι όταν έχουμε ένα πρωτόκολλο αυστηρών τεστ για όλο το τμήμα δεν χρειάζεται το τμήμα να κλείνει με λιγότερα περιστατικά. Αν κάποια στιγμή μας πει κάτι διαφορετικό, δεν έχουμε ποτέ αμφισβητήσει την Επιτροπή ως προς τα μέτρα τα οποία έχει προτείνει, ούτε ως προς την εξειδίκευσή τους.
Βατόπουλος: «Δεν ήταν απόφαση της επιτροπής»!
Ομως χτες ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ΠΡΙΝ μεταδοθεί η συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε:
«Το πρωτόκολλο του 50%+1 κρουσμάτων δεν ήταν κάτι που συζήτησε η Επιτροπή. Αυτό ουσιαστικά μπήκε από το υπουργείο, κατά τη γνώμη μου ως όριο πάνω από το οποίο δεν μπορεί πλέον – για εκπαιδευτικούς λόγους – να γίνεται μάθημα. Δεν μπορούμε να βάλουμε εμείς ένα όριο, έτσι οριζόντιο από τώρα».
Και δεν ήταν ο μόνος ειδικός που διέψευσε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Πριν λίγες μέρες ο κ.Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής, είχε δηλώσει:
«Συζητήθηκε αλλά δεν εισηγήθηκε ποτέ» είπε συγκεκριμένα ο Τάκης Παναγιωτόπουλος και εξήγησε ότι «από το υπουργείο Υγείας έφερε ένα σύνολο μέτρων και η επιτροπή ενέκρινε όλο το πακέτο αλλά διευκρινίζοντας ότι το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική».
«Το 50%+1 ποτέ δεν είχε τεθεί με επιδημιολογική λογική και κριτήριο» επανέλαβε συμπληρώνοντας ότι «από ότι κατάλαβα ήταν κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου».
Στην παρατήρηση, δε, «αρα ήταν απόφαση του υπουργείου και όχι της επιτροπής», ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Ασφαλέστατα, ναι».
Με απλά λόγια, είτε ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα, είτε τα μέλη της επιτροπής…
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: