Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Μείωση μισθού στους γονείς που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού

Αντικίνητρο για να βρεθούν δίπλα στα παιδιά τους όταν και εάν αυτά νοσήσουν αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Ταβάνι πιάνει η αναλγησία της κυβέρνησης με την τροπολογία που κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν.
Η ρύθμιση-ντροπή προβλέπει «χαράτσι» 50% στο μισθό. Το 50% μείωση για τέσσερις μέρες εργασίας, σημαίνει περίπου δύο χαμένα ημερομίσθια.
«Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 1 λόγω νόσησης των τέκνων τους, λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις (3) πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη (4η) ημέρα από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» αναφέρει η τροπολογία που χρήζει άμεσα διευκρινίσεων.
Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
«Πιστή στο αντεργατικό της μένος και εν μέσω έκρηξης ακρίβειας, με διάταξη του κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμωρεί με μείωση μισθού 50% όσους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους», τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο όρος «εγκληματική», αναφέρει, «περιγράφει απόλυτα τη διαχείριση της πανδημίας από τον κ. Μητσοτάκη».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: