Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Επιμένουν στα rapid test για τους αδειούχους

Η επιμονή του ΓΕΕΘΑ στη διενέργεια μόνο rapid test και όχι των μοριακών σε όσους φαντάρους του δεύτερου γκρουπ εορταστικών αδειούχων επιστρέφουν στις μονάδες τους, καυτηριάζεται από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος σε σημερινή ανάρτησή του, όπου επισημαίνει ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά «κάνει πολλούς να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει επιλέξει την τακτική της Ανοσίας της Αγέλης!».
Την στιγμή που στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες περίπου διακόσιοι (200) φαντάροι θετικοί στον κορονοϊό και υπάρχουν –σύμφωνα με τις συνεχιζόμενες στο Δίκτυο– καταγγελίες για δεκάδες κρούσματα σε μονάδες στα Δωδεκάνησα, την Μυτιλήνη, την Πελοπόννησο, την Αττική, την Κομοτηνή και τον Έβρο, η ηγεσία του στρατεύματος επιλέγει να διεξαχθούν τα αναποτελεσματικά rapid test σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα αλλά και στους αδειούχους, με συνέπεια πολλοί από τους τελευταίους να μπαίνουν στις μονάδες και να μεταδίδουν τον ιό.
Όλα, δε, τα ανωτέρω συμβαίνουν ενώ ήδη από πέρσι τον Μάιο υποχρεούνται όλοι οι νεοσύλλεκτοι να κάνουν μοριακό τεστ. Κάτι που έκτοτε ανακοινώνεται όταν καλούνται οι νέες σειρές, μετά όμως από την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων προβάλλεται από μερίδα ΜΜΕ ως καινοφανής απόφαση που θα ισχύσει κατά την είσοδο της Α’ ΕΣΣΟ 2022 που θα γίνει σε δέκα (10) μέρες.
Η ανάρτηση του Σπάρτακου
«To ΓΕΕΘΑ δεν θα κάνει ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ στους φαντάρους που επιστρέφουν από το 2ο Εορταστικό Γκρουπ: Τεράστιος Κίνδυνος μαζικής διάδοσης του Κορονοιού»
To ΓΕΕΘΑ επέλεξε να μην διατάξει την διεξαγωγή ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΕΣΤ στους φαντάρους που επιστρέφουν από το 2ο Εορταστικό Γκρουπ.
Το ΓΕΕΘΑ γνωρίζει τι γίνεται στις μονάδες με την μεγάλη εξάπλωση του Κορονοιού.
Στις δεκάδες καταγγελίες του ΔΙΚΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγραφεί το μέγεθος της εξάπλωσης του Κορονοιού σε μονάδες των Δωδεκανήσων, της Μυτιλήνης, της Πελοποννήσου, του Έβρου, της Αττικής, της Κομοτηνής και του Έβρου.
Όμως το ΓΕΕΘΑ επέλεξε να ακολουθήσει την πεπατημένη, με την διεξαγωγή των αναποτελεσματικών RAPIDE TEST, βασική αιτία για τη διάδοση του Κορονοιού.
Οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής.
Καταρχήν καλλιεργείται κλίμα εφησυχασμού.
Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα γνωστού μιλιταριστικού σαιτ που τόνιζε ότι "η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις, χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή. Μέχρι στιγμής οι Ένοπλες Δυνάμεις μας κρατάνε γερά!"
Βέβαια, συστηματικά αποκρύπτεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποδέκτες των χρηματοδοτήσεων της κυβέρνησης της ΝΔ αυτά που συμβαίνουν π.χ. στο ΚΕΠΒ Θήβας όπου τα θετικά κρούσματα στο Κορονοιό ξεπερνούν τα 200!
Είναι οι συνάδελφοι που θα μετακινηθούν στην Κύπρο για να υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ.
Το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, σε ένα στρατόπεδο που επικρατούν οι γνωστές άθλιες συνθήκες, το οποίο γνωρίζει τέτοια τεράστια διάδοση του Κορονοιού κάνει πολλούς να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει επιλέξει την τακτική της Ανοσίας της Αγέλης!
Επίσης, το ΓΕΕΘΑ κινείται με Επικοινωνιακούς όρους για να διαφυλάξει το Γόητρο του Στρατού απέναντι στην κριτική που ασκείται για την πολιτική αντιμετώπισης του Κορονοιού.
Αφενός δεν λαμβάνει απόφαση διεξαγωγής ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΕΣΤ στους συναδέλφους του 2ου Εορταστικού Γκρουπ που επιστρέφουν ΤΩΡΑ στις μονάδες, αφετέρου διαδίδει μέσω ανακοίνωσης που κοινωνούν συστηματικά τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι θα διεξαγάγει ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ στην Κατάταξη των συναδέλφων της Α ΕΣΣΟ 2022 η οποία θα διεξαχθεί σε δέκα (10) μέρες.
Τέλος, αντί να λάβει Έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει και προλάβει την ακόμα μεγαλύτερη διάδοση του Κορονιού στις μονάδες, προπαγανδίζει τη διεξαγωγή ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΕΣΤ στην Κατάταξη των νεοσυλλέκτων που αποτελεί Κανονικότητα εδώ και μήνες.
Πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Τόσο για τις αποφάσεις του ΓΕΑΘΑ.
Όσο και για τον αγώνα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ να υπερασπιστεί την Υγεία και Ζωή των συναδέλφων.
Θυμίζουμε:
Διαμαρτυρία στο ΓΕΕΘΑ: Απαιτούμε τη Δωρεάν διεξαγωγή ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΕΣΤ για τους συνφάνταρους που θα επιστρέψουν από το 2ο Εορταστικό Γκρουπ:
Τεράστιος Κίνδυνος μαζικής διάδοσης του Κορονοιού
Εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, επικοινώνησε με το ΓΕΕΘΑ για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στον Κορονοιό.
Μετά τις συνεχείς καταγγελίες γονιών και συνφάνταρων, τις παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορούμε να πούμε αυτό που γνωρίζουν όλοι:
Ο συνδυασμός των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις μονάδες, ο Συνωστισμός και η εξάντληση των συναδέλφων, με το γεγονός ότι στην επιστροφή των συναδέλφων που συμμετείχαν στο 1ο Εορταστικό Γκρουπ έκαναν το Αναποτελεσματικό RAPIDE ΤΕΣΤ.
Με αποτέλεσμα οι μονάδες να λειτουργήσουν ως Θερμοκήπια Κορονοιού.
Το ΔΙΚΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Φλώρο να εκδώσει άμεσα Διαταγή που να καλεί στους συναδέλφους που τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν στις μονάδες να κάνουν ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ Δωρεάν στο πλαίσιο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Διαφορετικά, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αναλάβει αποκλειστικά την ευθύνη για τα όσα σημειωθούν στις μονάδες τις επόμενες μέρες.
Απαιτούμε την σοβαρή λήψη μέτρων όπως προβλέπουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και να σταματήσει η παραβίαση τους καθώς εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.
Να σεβαστούν τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την Αξιοπρέπεια, την Υγεία και Ζωή μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Μάνος Τσαλδάρης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: