Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Φοιτητικές εκλογές 2022: Μεγάλη άνοδος της Πανσπουδαστικής - Γκρέμισμα ΔΑΠ μετά από 30 χρονια

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η ήττα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά από πολλά χρόνια
Οι φοιτητικές εκλογές που έγιναν μετά από τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτέλεσαν κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η εδώ και χρόνια κυρίαρχη δύναμη στα Πανεπιστήμια, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, υπέστη βαριά ήττα από την Πανσπουδαστική ΚΣ. Στα μέχρι τώρα αποτελέσματα και καταγεγραμμένες τις 258 από τις 266 σχολές πανελλαδικά, η Πανσπουδαστική είναι πρώτη, συγκεντρώνοντας το 34,79% των ψήφων με τη ΔΑΠ-ΝΦΚ να ακολουθεί με 26,11%.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την ΠΚΣ, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

-Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας λαμβάνει: 16.498 ψήφους με 33,76%.

-Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  λαμβάνει: 13.431 ψήφους με 27,48%.

-Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 4.988 ψήφους με 10,21%.

-Το BLOCO λαμβάνει 1.248 ψήφους με 2,55%.

-Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.637 ψήφους με 9,49%.

-Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους με 5,41%.

-Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους με 8,59%.

 

Συνεχής ενημέρωση για τα αποτελέσματα ΕΔΩ, στη διεύθυνση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας (pksekloges.gr/foititikes-22/)
* Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι οποίες έγιναν το 2019, άρχισαν τη λειτουργία τους πολλά νέα Τμήματα, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων Ιδρυμάτων και της αλλαγής του ακαδημαϊκού χάρτη, ενώ τα Τμήματα των ΤΕΙ έπαψαν να δέχονται εισακτέους. Γι' αυτό και ο χάρτης των νυν συλλόγων είναι πια διαφορετικός με την ίδρυση νέων συλλόγων, την διάλυση ή τη μετονομασία των συλλόγων που υπήρχαν στα ΤΕΙ, οπότε δεν μπορεί να γίνει και σύγκριση με τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών.
* Στο συνολικό αριθμό των συλλόγων δεν καταγράφονται 6 σύλλογοι που δεν έγιναν εκλογές (Στατιστικής Παν Αιγαίου, Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Παν. Αιγαίου, Μουσικών Σπουδών Παν Ιωαννίνων, Κινηματογράφου ΑΠΘ, Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Παν. Θεσσαλίας), οι σύλλογοι Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ που δεν μπορεί λόγω νοθείας να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα-οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους συλλόγους - καθώς και 6 σύλλογοι που έχουν κάνει εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα αποτελέσματά τους δεν μπορούν να προστεθούν στον παραπάνω πίνακα (Περιβάλλοντος Ιονίου Παν., ΤΕΦΑΑ (Σερρών) ΑΠΘ, Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Θεατρικών Σπουδών Παν. Πελ/σου, Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Παν. Πελ/σου, Φυσικής Παν. Θεσσαλίας)
* Ο ΦΣ του ΟΠΑ θα διεξάγει τις εκλογές του στις 25 Μάη.
Μαζί με τα φετινά αποτελέσματα παραθέτουμε τα ποσοστά που είχαν καταγράψει οι παρατάξεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές το 2019. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: