Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Ζωντανεύει μετά 21 χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Ανοίγει σήμερα Σάββατο (στις 8.30 το πρωί) η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μπαίνουν και να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων για το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς που θα πραγματοποιηθεί μετά από 21 χρόνια στις 19 Ιουνίου.
Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο DALEELA, σημαίας Κύπρου, της εταιρείας Scandro Holding LTD, μεταφορικής ικανότητας 400 επιβατών και πάνω από 100 οχημάτων, θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουνίου από τη Λεμεσό και θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου.
Σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε ελληνικά ΜΜΕ στην κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, μίλησε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, την οποία χαρακτήρισε "ως μία ιδανική ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού για τις δύο χώρες, Ελλάδας και Κύπρου". Ανέφερε οτι η κυπριακή πλευρά κατάφερε να ενεργοποιήσει τη γραμμή, η οποία είναι επιδοτούμενη, από κονδύλια της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα επόμενα τρία χρόνια με το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως πρόκειται για ένα εγχείρημα και στο τέλος της σεζόν θα διαπιστώσουν κατά πόσο θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο.
Ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του εγχειρήματος, λέγοντας πως παρέχει μια ευκαιρία σε Έλληνες και Κύπριους να ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητά τους, τις μηχανές τους ή και να μεταφέρουν μεγάλες αποσκευές. Διευκρίνισε οτι δεν μπορεί κάποιος να στείλει το όχημα του με το πλοίο και αυτός να ταξιδέψει αεροπορικώς, σημείωσε οτι το ταξίδι θα κρατά 30 ώρες και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν προγραμματίστηκε ενδιάμεσος σταθμός προσέγγισης σε ελληνικό νησί, καθώς τότε οι ώρες του ταξιδιού θα αυξάνονταν κι άλλο. Τόνισε οτι υπό εξέταση βρίσκεται η σκέψη επέκτασης του δρομολογίου στο Ισραήλ, καθώς παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά χωρίς επιδότηση. Το τελευταίο ταξίδι του "DALEELA" θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά, ενώ συνολικά στη φετινή σεζόν θα εκτελεστούν 22 δρομολόγια.
Ο εκπρόσωπος του πρακτορείου που έχει αναλάβει τη γραμμή, ανέφερε οτι αναμένουν να εξυπηρετήσουν φέτος περίπου 12 με 13 χιλιάδες ταξιδιώτες μονής διαδρομής. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας scandroholding.com/gr/ μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος επιβάτης να δει πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων και τα δρομολόγια.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: