Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική

Και η σημερινή αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για την άνοδο στη Γ' Εθνική, επιβεβαίωσε με το πιο περίτρανο τρόπο αυτό που παρακολουθούσαμε και ζούσαμε σχεδόν όλη την χρονιά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ότι μεγάλα και αδιαφιλονίκητα φαβορί δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον πολύ περισσότερο στο ερασιτεχνικό με όλες τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες που αυτό εξελίσσεται, που πέρασε και εξακολουθεί να περνάει μεγάλη οικονομική αλλά και αγωνιστική κρίση...
Στο δικό μας 2ο όμιλο, η Κρηστώνη μετά την «άδικη» ήττα βάση εικόνας και απόδοσης την πρώτη αγωνιστική από τον Τριπόταμο στην έδρα της, αρνείται πεισματικά να χάσει εκτός, με αποτέλεσμα να έχει πάρει το ελάχιστο 2 βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες στις δύσκολες έδρες της Επανομής και σήμερα της Χανιώτης. Ο Τριπόταμος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επιβλήθηκε με ευρύ σκορ του Μελιτέα Μελίτης και βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου έχοντας εκτίσει και το ρεπό του. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους του νομού που έγινε στα Γιαννιτσά, ο γηπεδούχος Εθνικός, προσγείωσε «ανώμαλα» τον πολύ φιλόδοξο ΓΑΣ Σβορώνο, αναπτερώνοντας βάσιμα και τις δικές του ελπίδες για διάκριση. Κι αν δεν είχε «αυτοκτονήσει» στα δύο πρώτα παιχνίδια με τις βαθμολογικές απώλειες στον «ξαφνικό θάνατο», ίσως θα προέβαλε και ως φαβορί του ομίλου, όσο εύκολα μπορεί να ξεστομίσει κανείς κάτι τέτοιο γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και των ερασιτεχνικών ομάδων, αλλά και του μίνι αυτού τόσο απαιτητικού τουρνουά με συνεχείς αγώνες.
Το παιχνίδι που έγινε κάτω από αντίξοες ποδοσφαιρικά συνθήκες λόγω ζέστης, με την θερμοκρασία να φτάνει και τους 30 βαθμούς, μέχρι το 30' ήταν πολύ κουραστικό για τους θεατές που δεν είδαν απολύτως τίποτα μπροστά στα δύο τέρματα. Η πρώτη καλή φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους λίγο αργότερα, με τον Κυπαρίσση που έφυγε πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, από πλάγια θέση να σουτάρει χλιαρά και να νικιέται εύκολα από τον Καμπαλή. Από κει μετά το τελευταίο 10λεπτο μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ανήκε ολοκληρωτικά στον Εθνικό, που εξέθεσε σε τρεις περιπτώσεις την πολύ ευάλωτη άμυνα του Σβορώνου, κι αφού αρχικά προειδοποίησε απειλητικά με δύο τετ α τετ των Κυργερίδη και Τσιλογλανίδη σε κλασικές ευκαιρίες, ευτύχησε στην τρίτη και φαρμακερή προσπάθεια σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο με τις προηγούμενες δύο να προηγηθεί στο 37, από βολέ του Καμπαλή και σκόρερ τον Κυργερίδη, που πρόλαβε αμυντικούς και τερματοφύλακα, στέλνοντας αργά και βασανιστικά την μπάλα στα δίχτυα. Μια υποψία ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου, όταν ο  δεν βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι, κι αυτή έφυγε πολύ πλάγια άουτ.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με τον Κυπαρίσση σε τετ α τετ, την πρώτη να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καμπαλή και στην δεύτερη τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να προλαβαίνει με έξοδο και να μπλοκάρει την μπάλα. Από κει κι έπειτα το ματς έσβησε εντελώς από ρυθμό και ευκαιρίες, με πολλές διακοπές και ελάχιστο καθαρά αγωνιστικό χρόνο, ο Εθνικός έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά βρίσκοντας το «διδακτορικό» εμπειρίας, ψυχραιμίας και κυνικότητας που κατείχε και είχε χάσει στα δύο πρώτα παιχνίδια και διαχειριζόμενος άριστα αποτέλεσμα και χρόνο, έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη. Οι γηπεδούχοι πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, το διαχειρίστηκαν καλά και το κέρδισαν. Οι πολυδιαφημισμένοι φιλοξενούμενοι, μάλλον δεν δικαίωσαν τις φήμες που τον συνόδευαν με την σημερινή παρουσία τους και θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και ρεαλισμό για να πετύχουν τους στόχους τους.
Δείτε όλα τα σημερινά αποτελέσματα και τις βαθμολογίες:
1ος όμιλος
Βύρων Καβάλας – Καμπανιακός 3-1
Προσοτσάνη – Άρης Πετεινού 5-0
Ηρακλής Αμμουδιάς – Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης 0-0
Ρεπό: Πανθρακικός
2ος όμιλος
Εθνικός Γιαννιτσών – Σβορώνος 1-0
Αστέρας Τριποτάμου – Μελιτέας Μελίτης 5-0
ΑΟ Χανιώτης – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-2
Ρεπό: Αναγέννηση Επανομής
3ος όμιλος
Νέα Σελεύκεια – Καστοριά 1980 1-4
Αναγέννηση Στάνου – Αστέρας Πετριτή 0-0
Απόλλων Πάργας – ΑΕ Ξηροβονίου 6-1
Ρεπό: Θύελλα Κατσικά
4ος όμιλος
Μακεδονικός Φούφα – Δωτιέας Αγιάς 3-1
Πυρσός Γρεβενών – Διγενής Νεοχωρίου 1-2
Στυλίδα – Πύρασος 0-0
Ρεπό: Αστέρας Καρδίτσας
5ος όμιλος
Πανηλειακός – Παλληξουριακός 1-0
Πανθυρεατικός – Παγνυθεατικός 0-0
Πανθουριακός – Πάτραι 1-1
Ρεπό: ΑΟ Τσιλιβή
6ος όμιλος
Αίολος Προφήτη Ηλία – Τενεάτης Αθικίων 0-3
Παναργειακός – ΑE Μοσχάτου 1-1
Απόλλων Ευπαλίου – ΑΟ Κυπάρισσος Αντίκυρας 2-1
Ρεπό: ΑΟ Χαλκίς
7ος όμιλος
Νίκη Σητείας – Ελλάς Ποντίων 0-2
Αγία Παρασκευή – Αστέρας Περάματος 7-0
Απόλλων Αγίου Ιωάννη – Βύζας Μεγάρων 2-0
Ρεπό: ΑΟ Τυμπακίου
8ος όμιλος
Ελλάς Σύρου – Αετός Λουτρών (16/5)
Άρης Πετρούπολης – ΑΕ Βαθύλλου/Πανσαμιακού 9-0
Ατρόμητος Αγίου Γεωργίου – Μαρκό 0-1
Ρεπό: Ιάλυσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: