Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα άλλο κόμμα

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
Στη δήλωσή του περίπου 1,5 ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι πια ένα άλλο κόμμα, πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό σύγχρονο, ριζοσπαστικό, μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του».
«Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο», δήλωσε επίσης και έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή νέων μελών και παλιών – τονίζοντας την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στο κόμμα.
Θύμισε ότι «το βράδυ των εκλογών της "γλυκιάς ήττας" του 2019 -γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού-, είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας, ήταν μια εντολή για εμάς, μια εντολή μετασχηματισμού, μια εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν».
«Σήμερα», υπογράμμισε, «κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση. Και κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω το λογαριασμό, με την πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη της συλλογικής μας ηγεσίας, με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».
«Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης –και για τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα– ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία, ώστε να σταλούν τα σχετικά πολιτικά μηνύματα, κυρίως προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει μπει –αν όχι σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, αλλά τουλάχιστον– σε μια περίοδο εκλογικής ετοιμότητας.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική, με τον αριθμό των πολιτών που ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται περίπου στις 150.000.

 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: