Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Πούτιν: Άθλια επιχείρηση «ξεπλύματος» του πολέμου στην Ουκρανία με την εποποιία του αντιναζιστικού αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης!

Στα 77 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών βρέθηκαν πολλοί που επιδίωξαν να καπηλευτούν ή να αμαυρώσουν την ουσία και τους συμβολισμούς αυτής της φωτογραφίας:
H «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση θέλησε για χρόνια να ξεχάσουμε πως η 9η Μάη είναι η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης και τη βάφτισε «Ημέρα της Ευρώπης», θέλοντας να ενισχύσει την άθλια και ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων». Φέτος, δε, ακούσαμε «ειδικούς» και μη να κάνουν λόγο για τη «μέρα της Ρωσίας», έτσι γενικά και αόριστα.
Το παζλ ήρθε να συμπληρώσει σήμερα ο Βλ. Πούτιν, από την καθιερωμένη παρέλαση στη Μόσχα για την 9η Μάη.
Ο Πούτιν των ολιγαρχών και της καπιταλιστικής Ρωσίας, ο Πούτιν που καμαρώνει ότι μπορεί «να δείξει στην Ουκρανία τι σημαίνει πραγματική αποκομμουνιστικοποίηση», ρίχνοντας ευθύνες μέχρι και στον Λένιν για το ζήτημα της Ουκρανίας, είχε το θράσος να προχωρήσει σε μια άθλια καπηλεία:
Ο Ρώσος πρόεδρος επιδίωξε να «ξεπλύνει» τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με την εποποιία του Κόκκινου Στρατού και των λαών της Σοβιετικής Ένωσης, με τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων στον αγώνα ενάντια στο τέρας του ναζισμού! Επικαλέστηκε ηρωισμό των Σοβιετικών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον ρωσικό στρατό να νικήσει στην Ουκρανία!
Ο Πούτιν, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τη Δύση, δήλωσε: «Δημιουργούνταν μια απειλή απολύτως απαράδεκτη απευθείας στα σύνορά μας». Ισχυρίστηκε ότι ότι χρέος της Ρωσίας ήταν να αποτρέψει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Συνεχίζοντας την ομιλία του (και πάλι) επιδίωξε να «μπλέξει» τον μεγάλο αγώνα εκείνων που συνέτριψαν το ναζισμό με αυτό που ο ίδιος ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δηλαδή την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία:
«Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που συνέτριψαν τον ναζισμό και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί η φρίκη ενός παγκόσμιου πολέμου (…) Πολεμάτε για την Πατρίδα, το μέλλον της, ούτως ώστε κανείς να μην ξεχνά τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτως ώστε να μην υπάρχει μέρος στον κόσμο για εκτελεστές, τιμωρούς και ναζιστές».
 
Πηγή: imerodromos.gr
 
Άθλιοι και ανιστόρητοι! Στο Βερολίνο απαγορεύεται η σημαία της ΕΣΣΔ στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη!
Στην απαγόρευση της σημαίας της ΕΣΣΔ στις εκδηλώσεις της 9ης Μάη για την αντιφασιστική νίκη των λαών προχώρησαν οι αρχές του Βερολίνου. Εξέδωσαν διάταγμα στις 4 Μαΐου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα την Παρασκευή, που απαγορεύει «την επίδειξη της σημαίας της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών», ενώ ακόμα και σε βετεράνους Β' Παγκοσμίου Πολέμου τους απαγορεύει να έχουν σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης!
Στην απαγόρευση της σημαίας της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών στις εκδηλώσεις της 9ης Μάη για την αντιφασιστική νίκη των λαών προχώρησαν οι αρχές του Βερολίνου, οι οποίες δεν έμειναν μόνο στην κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο αλλά απαγόρευσαν τις εκδηλώσεις σε Σοβιετικά Μνημεία που είναι διάσπαρτα στη γερμανική πρωτεύουσα.
Εξέδωσαν διάταγμα στις 4 Μαΐου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα την Παρασκευή, που απαγορεύει «την επίδειξη της σημαίας της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών», ενώ ακόμα και σε βετεράνους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τους απαγορεύει να έχουν σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης!
Το πρόσχημα είναι να μην υπάρξει «πρόκληση και σύγκρουση» από την «εμφάνιση συμβόλων και σημάτων που είναι κατάλληλα για να εξυμνήσουν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».
Ωστόσο, ο Κόκκινος Στρατός που κατατρόπωσε του Ναζί και η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο που υψώθηκε το Ράιχσταγκ δεν έχει καμία σχέση ούτε με την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν ούτε φυσικά με την κυβέρνηση Ζελένσκι που υποστηρίζεται από Ουκρανούς νεοναζί. Το γεγονός αυτό είναι προφανώς γνωστό τόσο στις αρχές του Βερολίνου όσο και στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας που με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία μαζί με τις σημαίες της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσαν να απαγορεύσουν και τη σημαία της ΕΣΣΔ από τις εκδηλώσεις της αντιφασιστικής νίκης.
Επίπλέον, απαγορεύτηκαν οι εκδηλώσεις σε περιοχές που είναι το σοβιετικό μνημείο στο πάρκο Treptower, όπου παραδοσιακά γίνονται συγκεντρώσεις και καταθέσεις στεφάνων στις 8 και 9 Μαΐου. Στην απαγόρευση συμπεριλήφθηκαν επίσης τα μνημεία στο Tiergarten και στο Schönholzer Heide, το κτίριο στο Landsberger Allee γνωστό ως House of Liberation, το οποίο ήταν το πρώτο σπίτι στο έδαφος του Βερολίνου στο οποίο έφτασαν στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού στις 21 Απριλίου 1945, και το αναμνηστικό πλακέτα για τον πρώτο διοικητή της πόλης, Νικολάι Μπερσαρίν, στην οδό Petersburger Strasse.
Ο κατάλογος των απαγορεύσεων περιλαμβάνει και μικρότερους χώρους μνήμης, όπως το μνημείο για τα θύματα των Ναζί στο Rathauspark στην περιοχή Wittenau ή τη στήλη με μωσαϊκό «Γερμανο-Σοβιετική Φιλία» στη Walter-Felsenstein-Strasse. Επίσης στον τόπο της άνευ όρων παράδοσης της γερμανικής Βέρμαχτ, του πρώην αξιωματικών της σχολής πρωτοπόρων φρουρίου στο Karlshorst.

Πηγή: 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: