Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Φοιτητικές εκλογές: Η ΔΑΠ επιμένει ότι κέρδισε και το Μαξίμου "καρφώνει" την ΠΚΣ

Ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η ΔΑΠ παραμένει πρώτη και άφησε αιχμές για τις άλλες παρατάξεις. Για πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων στις φοιτητικές εκλογές κατηγορεί την Πανσπουδαστική η παράταξη της ΝΔ.
Η ΔΑΠ, αλλά και το Μαξίμου, επιμένουν ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές και κατηγορούν την Πανσπουδαστική για αντιθεσμική συμπεριφορά και πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων.
Κληθείς από το News 24/7 να σχολιάσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, πλην της ΔΑΠ, δίνουν πρωτιά της ΠΚΣ στις φοιτητικές εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που και ο ίδιος έχει περάσει από τη νεολαία της ΝΔ, απάντησε:
“Με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς και που προκύπτουν απο τις εφορευτικές, η κατάσταση δεν ειναι έτσι. Η ΔΑΠ παραμένει πρώτη. Ο τρόπος με τον οποιο επιχειρούν ορισμένοι να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δε βοηθά να τονώσει την αξιοπιστία του θεσμού, που έχει πληγεί εδώ και χρόνια, τελευταία και λόγω covid, αλλά και γιατί οι φοιτητικές παρατάξεις δεν έχουν καταφέρει να οδηγηθούν στη συγκρότηση ενός ενιαίου οργάνου εκπροσώπησης”.
Εν τω μεταξύ η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ εξέδωσε τα δικά της τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, δηλώνοντας ότι για 34η χρονιά είναι πρώτη με με ποσοστό 45,8%.
Η γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά δήλωσε: «Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές σήμερα μίλησαν και έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση υπέρ της προόδου, υπέρ της ασφάλειας, υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των φοιτητών που για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις προτάσεις μας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ελεύθερο και δημιουργικό Πανεπιστήμιο».
Η ΔΑΠ στην ανακοίνωση της κατηγορεί την Πανσπουδαστική ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδή εικόνα μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει.
Όπως υποστηρίζει η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, “η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα φοιτητικών συλλόγων στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα.”
ΔΑΠ: Η ΠΚΣ πλαστογραφεί τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών
Σύμφωνα επίσης με τη ΔΑΠ η μεγάλη απόκλιση στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών “είναι αποτέλεσμα της αντιθεσμικής συμπεριφοράς της Πανσπουδαστικής (ΠΚΣ), της παράταξης δηλαδή του ΚΚΕ.” Η ΔΑΠ επικαλείται ειδικότερα ότι: “Ενώ μέχρι και τις φοιτητικές εκλογές του 2019 η ΠΚΣ συμμετείχε μαζί με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων, φέτος δημιούργησε δικούς της συλλόγους και έστησε χωριστές κάλπες.”
Η ανακοίνωση της ΔΑΠ συνεχίζει: “Στην πραγματικότητα, λοιπόν, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σχολών όπου διεξήχθησαν παράλληλα δύο εκλογικές διαδικασίες. Μία από τον επίσημο φοιτητικό σύλλογο, όπου συμμετείχε και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μία από τους φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα που ίδρυσε η ΠΚΣ είτε μόνη της, είτε με δεκανίκια από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, όσους, δηλαδή, τόσα χρόνια υποθάλπτουν τη βία στα Πανεπιστήμια.”
Η φοιτητική παράταξη της ΝΔ υποστηρίζει επίσης ότι: “Κάθε τμήμα έχει έναν φοιτητικό σύλλογο, όχι όσους βολεύει να έχει το αφήγημα κάθε χρεοκοπημένης ιδεολογίας. Οι σύλλογοι της ΠΚΣ δεν αναγνωρίζονται από καμία αρχή ή θεσμό και οι εκλογικές τους διαδικασίες χαρακτηρίζονται από πλήρη αδιαφάνεια.”
Καταγγέλει δε ότι: “Επιχειρείται, ουσιαστικά, μια «πλαστογράφηση» της βούλησης των φοιτητών, μιας βούλησης που εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους που μέχρι και το 2019 αναγνώριζε και η ίδια η ΠΚΣ. Το μέγεθος αυτής της πλαστογράφησης ανέρχεται σε διαφορά μεγαλύτερη των έξι χιλιάδων ψήφων αντίστοιχα για κάθε παράταξη.”
Ενδεικτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ αναφέρει τα εξής:
“Στο Σύλλογο Επιστημών Υγείας (Θεσσαλονίκης) ΔΙ.ΠΑ.Ε., στον επίσημο σύλλογο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 703 ψήφους και η ΠΚΣ απείχε. Ωστόσο, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αυτό το αποτέλεσμα και προβάλλει αποτελέσματα του φοιτητικού συλλόγου – φάντασμα, ότι δήθεν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε μηδέν ψήφους και εκείνη 309.
Στη Σχολή Μηχανικών (Σέρρες) στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., στον επίσημο σύλλογο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 183 ψήφους και η ΠΚΣ απείχε. Ωστόσο, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αυτό το αποτέλεσμα και προβάλλει αποτελέσματα του φοιτητικού συλλόγου – φάντασμα, ότι δήθεν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε μηδέν ψήφους και εκείνη 62.
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στον επίσημο σύλλογο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 489 ψήφους και η ΠΚΣ πραγματοποίησε εκλογές μόνη της σε διαφορετικό χώρο. Ωστόσο, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αυτό το αποτέλεσμα και προβάλλει αποτελέσματα του φοιτητικού συλλόγου – φάντασμα, ότι δήθεν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 338 ψήφους και εκείνη 353.
Επιπλέον, η ΠΚΣ αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα σε φοιτητικούς συλλόγους που δεν έχει καμία εκπροσώπηση, ούτε έχει στήσει το δικό της «παραμάγαζο». Έτσι, για παράδειγμα δεν αναγνωρίζονται αποτελέσματα στη Θεολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 165 ψήφους, στο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 119 ψήφους κλπ.”
Η ΔΑΠ υποστηρίζει ότι μόνο τα δικά της αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών είναι αξιόπιστα, με το επιχείρημα ότι προσμετρώνται και αποτελέσματα σε όσες σχολές δεν είχε εκπροσώπηση, ενώ επικαλείται όπως όταν πριν από λίγα χρόνια είχε προκύψει ένα μεμονωμένο περιστατικό με μία οργάνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είχε στήσει κάλπες παράλληλα με τις εκλογές του φοιτητικού της συλλόγου, η Κεντρική Διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα της «παράλληλης» κάλπης.
“Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, λοιπόν, δεν έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Λειτουργεί θεσμικά, με σεβασμό στους κανόνες και στη βούληση των φοιτητών. Αντίθετα, η Πανσπουδαστική και οι περιθωριακοί σύμμαχοί της πλαστογραφούν χωρίς την παραμικρή ντροπή τα αποτελέσματα, δείχνοντας πώς (δεν) αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία και τον σεβασμό στην πλειοψηφία”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΠ.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: