Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Mπαράζ Ανόδου: Tι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων

Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησαν οι αγώνες μπαράζ σε μορφή «μίνι πρωταθλήματος» για την άνοδο πρωταθλητριών Ενώσεων στη Γ Εθνική κατηγορία. Εν αναμονή βρισκόμαστε πότε θα ξεκινήσουν και τα μπαράζ των πρωταθλητριών των 7 ομίλων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την άνοδό τους στη Super League 2.
Και τα δύο παραπάνω πρωταθλήματα διεξάγονται σε ένα (1) γύρο με κάθε ομάδα να δίνει 3 αγώνες εντός έδρας, 3 εκτός έδρας και 1 ρεπό. Δεν υπάρχει δηλαδή 2ος γύρος στις έδρας των αντιπάλων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ότι σε περιπτώσεις ισοβαθμίας στο τέλος των μπαράζ να μην ισχύουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων, αλλά η διαφορά τερμάτων όλων των αγώνων. Αν και ο ΚΑΠ προβλέπει σε περιπτώσεις ισοβαθμιών το τι έγινε στους μεταξύ τους αγώνες, επειδή δεν υπάρχει δεύτερος γύρος, αυτό δεν ισχύει.
Έτσι σε περίπτωση ισοβαθμιών θα μετρήσουν τα γκολ σε όλους τους αγώνες, πράγμα που πολλές ομάδες το αγνοούν. Έτσι θα πρέπει να έχουν σαν στόχο όχι μόνο τη νίκη αλλά και την επίτευξη όσο περισσότερων γκολ γίνεται. Το σύστημα αυτό το αγνόησαν πολλές ομάδες την 1η αγωνιστική που αφού εξασφάλισαν τη νίκη μετά «κατέβασαν ταχύτητα» είτε γιατί έδειξαν σεβασμό σε κατώτερους αντιπάλους (και δε θέλησαν να σημειώσουν περισσότερα γκολ) είτε θέλησαν να μη κουράσουν την ομάδα. Αυτό όμως μπορεί να αποβεί μοιραίο σε περίπτωση ισοβαθμιών καθώς οι περισσότεροι δεν γνώριζαν αυτή τη λεπτομέρεια.
Το παραπάνω το αποφάσισε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και εκτός των δύο αυτών πρωταθλημάτων έχει εφαρμογή και στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ (ανδρικά ή και υποδομών) όπου υπάρχει 1 ή 3 γύροι (σε μερικές ενώσεις που δεν έχουν πολλές ομάδες κάνουν 3 γύρους).
 
Πηγή: patragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: