Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

O Mητσοτάκης έταξε πρόσθετα κονδύλια στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες

Τη διάθεση 171 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας «Greek Family Farm» στη Μαγνησία, εμφανίζοντας αυτά τα κονδύλια που συνήθως καταλήγουν σε μεγάλες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις ως «λύση» για τα τεράστια προβλήματα των μικρών κτηνοτρόφων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα κοπάδια τους λόγω του υψηλού κόστους και των εκβιασμών των εμποροβιομήχανων που αγοράζουν το γάλα και τα άλλα προϊόντα τους σε τιμές που δεν τους εξασφαλίζουν ένα εισόδημα ικανό για να τα βγάλουν πέρα.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η επιπλέον χρηματοδότηση «θα συμβάλλει στον ευρύτερο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης ”Ελλάδα 2.0”, φωτογραφίζοντας κυνικά τους αποδέκτες αυτών των κονδυλίων.
Δεν παρέλειψε να λιβανίσει προκλητικά την λογική του «κοινωνικού εταιρισμού» και να εμφανίσει ως «γενναία» την αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια πριν καν δοθεί. «Έχω πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς ευχαριστημένους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση αυτή έχει αναγνωρίσει τη σημασία οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμμετέχουν στην προστιθέμενη αξία που δημιουργούν οι επιχειρήσεις και για αυτό και είχαμε το θάρρος να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κατά 50 ευρώ το μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου», ανέφερε.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: