Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Δ. Κουτσούμπας: Oι σελίδες της αιματοβαμμένης ιστορίας του ΝΑΤΟ γράφονται στην Ουκρανία

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα: «70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η πάλη του ΚΚΕ για την αποδέσμευση, τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
«Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι ο αγώνας σε κάθε χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της κάθε χώρας σε αυτόν».
Αυτό τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα: «70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η πάλη του ΚΚΕ για την αποδέσμευση, τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
Αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη υποστήριξε πως « οι σελίδες της αιματοβαμμένης ιστορίας του ΝΑΤΟ γράφονται στην Ουκρανία. Εκεί όπου καίει η φωτιά του πολέμου που δεν άναψε ξαφνικά πριν μερικούς μήνες με την απαράδεκτη επέμβαση της καπιταλιστικής Ρωσίας, αλλά σιγοκαίει χρόνια πριν, πάνω από μια δεκαετία».
Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες« και των δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων» κατονομάζοντας από τη μια τη Ρωσία και από την άλλη το ΝΑΤΟ τις ΗΠΑ και την ΕΕ, «τα οποία ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των αγορών, του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των εδαφών και του εργατικού δυναμικού, των αγωγών και του δικτύου μεταφοράς εμπορευμάτων».
Επισήμανε, μεταξύ άλλων, τον αυξανόμενο κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου.
Σχετικά με τη χώρα μας υποστήριξε πως «με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο τη συμμετοχή και εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό μας. Κλιμάκωση της ελληνικής εμπλοκής είναι ο σχεδιασμός για αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη γραμμή αντιπαράθεσης με τη Ρωσία».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: