Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Οι ζάπλουτοι των ΗΠΑ έχασαν $1,5 τρισ. στις αγορές αλλά τα αντιστάθμισαν

Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί έχασαν πάνω από 1,5 τρισ. δολάρια από την κατρακύλα της Wall Street που όμως αντιστάθμησαν από άλλα περιουσιακά τους στοιχεία.
Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις της Federal Reserve, ο συνολικός πλούτος της πλουσιότερης ομάδας Αμερικανών υποχώρησε κατά 701 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο τρίμηνο, στην πρώτη πτώση από τις αρχές του 2020, λόγω της απώλειας 1,5 τρισ. δολαρίων από τις μετοχές που αντισταθμίστηκε από κέρδη σε ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τη Fed ήταν βίαιο τέλος στο ξέφρενο ράλι διάρκειας δύο ετών που πάνω από 11 τρις. στον συνολικό καθαρό τους πλούτο.
Αναφορικά με τους δείκτες, ο S&P 500 έχασε επιπλέον 19% από τις 31 Μαρτίου και ο Nasdaq κατά 24%. Οι δύο δείκτες αναφοράς είχαν ήπια πτώση 5% και 9% αντίστοιχα το πρώτο τρίμηνο.
Οι απώλειες στο χρηματιστήριο συνέβαλαν στο να υποχωρήσει το μερίδιο του πλούτου που ελέγχεται από το κορυφαίο 1% των Αμερικανών, με το ποσοστό να περιορίζεται στο 31,8% στο τέλος του πρώτου τριμήνου από το ρεκόρ 32,2% στην αρχή του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed. Ωστόσο, η συλλογική τους καθαρή περιουσία είναι κατά 45 τρισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από τα 43,5 τρισεκατομμύρια δολάρια που κατείχε το χαμηλότερο 90%.
Οι Αμερικανοί στο Bloomberg Billionaires Index έχουν χάσει περίπου 760 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ, είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά 64,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το τέλος του 2021, σε περίπου 206 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: