Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΑΣΕΠ 2008: «Πλήρης εμπαιγμός από την υπουργό Παιδείας» — Αντιδρούν οι αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι κάνουν λόγο για «πλήρη εμπαιγμό από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Αδιόριστων Επιτυχόντων, «απαντά» στις δηλώσεις που είχε κάνει η Νίκη Κεραμέως για το συγκεκριμένο θέμα στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου στις 9 Ιουνίου.
Καταρχάς η υπουργός Παιδείας είχε πει ότι «το γραφείο μου τους έχει δεχτεί επανειλημμένως» και στη συνέχεια εξήγησε ότι «η Πολιτεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκρίνει κάποιο σύστημα για την επιλογή των εκπαιδευτικών. Άλλοτε είναι διαγωνισμός, άλλοτε πίνακες κλπ. Σε αυτό το σύστημα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και μετά η Πολιτεία καθορίζει τον αριθμό που χρειάζεται να αντλήσει. Μετά από κάποια χρόνια μπαίνει ένα νέο σύστημα για να προσμετράται εκ νέου η προϋπηρεσία και τα προσόντα των εκπαιδευτικών. Αυτό έγινε το 2008. Τι θα πει επιτυχόντες; Τότε ήταν ένα σύστημα βάσει του οποίου έπρεπε κατ’ ελάχιστον να έχεις περάσει τη βάση στον διαγωνισμό και από εκεί και πέρα υπήρχαν κι άλλα κριτήρια και εν τέλει η Πολιτεία έλεγε πόσους χρειάζεται. Έγινε αυτό, εξαντλήθηκε ο πίνακας και από εκεί και πέρα αλίμονο αν δεν βγάζαμε και νέα συστήματα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα μέναμε στα στοιχεία του 2008».
Η κα Κεραμέως δήλωσε ακόμη ότι «όταν υπάρχει ένα σύστημα, υπάρχει ένας διαγωνισμός που είναι on-off. Αν περάσεις, είσαι επιλέξιμος αν πληροίς και τα άλλα κριτήρια και αν υπάρχει ανάγκη. Δεν γεννάται δικαίωμα διορισμού επειδή πέρασες τη βάση. Το γεγονός ότι πέτυχε κάποιος στον διαγωνισμό δεν γεννά δικαίωμα διορισμού, απλώς τον καθιστά επιλέξιμο για συγκεκριμένο διάστημα εάν και εφόσον η Πολιτεία προχωρήσει. Μετά έγιναν άλλα συστήματα και διαδικασίες, γιατί αν δεν γινόταν αυτό θα ήταν άδικο για όλους τους εκπαιδευτικούς».


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: