Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Στις 24 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα υπάγονται μόνο κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, ενώ είναι μόνο για τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι.
Όπως ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι πολίτες «θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία. Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή. Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα. Θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή, θα συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά».
Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 30%-50% ανάλογα με το εισόδημα των οικογενειών, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα. Το Υπουργείο εκτιμά πως ο αριθμός των δικαιούχων θα προσεγγίσει τις 220.000 και πως αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: