Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

5+1 καλύτεροι τρόποι να ξοδέψετε 8 ευρώ, αντί να δείτε το Μουντιάλ του Κατάρ

Δε μας φτάνει αγαπητοί φίλοι που ήρθε το καλοκαιράκι, είναι χρονιά Μουντιάλ, κι αντί να κλεινόμαστε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι και ποδοσφαιρόφιλοι όλη μέρα σπίτι και να λιώνουμε με τις ώρες βλέποντας μπάλα στην τηλεόραση, μέχρι ο καναπές να πάρει το σχήμα του κ@@ου μας, καθόμαστε απλά και χαζεύουμε τη νέκρα του τέλους της σεζόν, περιμένοντας καρτερικά να ξεκινήσουν τα σοβαρά μεταγραφικά σενάρια για να βγάλουμε κι εμείς λίγο ψωμάκι.
Δεν είναι αρκετό που το Μουντιάλ θα γίνει το Χειμώνα, γιατί η διοργανώτρια αρχή, η πολυαγαπημένη μας FIFA, αποφάσισε να διοργανώσει Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, μια χώρα που ούτε την απασχολεί ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά είχε τις εγκαταστάσεις ή τις υποδομές για να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση.
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε βέβαια που οδήγησε αυτό. Το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο χειμώνα, έχει ήδη χαρακτηριστεί από πολλούς «Ματωμένο» Μουντιάλ, αφού υπάρχουν μαρτυρίες για άθλιες συνθήκες εργασίας των εργατών στα εργοτάξια των εγκαταστάσεων που απαιτούνταν. Έχουν δημοσιευτεί ρεπορτάζ που μιλούν για χιλιάδες νεκρούς εργάτες στις κατασκευές των γηπέδων, ενώ κι όσοι έχουν γλιτώσει, φέρονται να αντιμετώπισαν απίστευτες αθλιότητες, με τους εργοδότες να τους πληρώνουν συμβολικά ή και καθόλου, να τους κρατούν ουσιαστικά ομήρους, παρακρατώντας τα διαβατήριά τους κι άλλα πολλά.
Δε φτάνει που το ότι θα γίνει Μουντιάλ Νοέμβρη μήνα, αφού το καλοκαίρι στο Κατάρ έχει θερμοκρασίες απαγορευτικές για ποδόσφαιρο, έχει διαλύσει όλα τα προγράμματα και τα καλεντάρι των ομάδων, φέρνοντας τις ομάδες ακόμη περισσότερο στα όριά τους.
Δε φτάνει που για πρώτη φορά στα χρονικά δε θα δούμε το Μουντιάλ από τη Δημόσια Τηλεόραση, αφού οι ιθύνοντες αποφάσισαν πως δεν είναι μια καλή επένδυση και θα το δούμε για πρώτη φορά από ιδιωτικό κανάλι.
Δε μας έφταναν λοιπόν όλα αυτά, μάθαμε κιόλας σήμερα πως για όλο αυτό, ή τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος του, ήτοι 42/64 παιχνίδια, θα πρέπει και να πληρώσουμε κιόλας, αφού τα πιο πολλά ματς της διοργάνωσης, θα προβληθούν από τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα του καναλιού που πήρε τα δικαιώματα του Μουντιάλ.
Και επειδή σκεφτόμαστε για εσάς, πριν από εσάς, έχουμε σήμερα μια λίστα με 5+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα 8 περίπου ευρώ της μηνιαίας συνδρομής, αντί να παρακολουθήσεις Μουντιάλ.
  • Μπορείς να πάρεις δύο ή ενάμιση πιτόγυρο, αναλόγως αν θέλεις κι αλοιφή στο σάντουιτς ή όχι (Σουβλάκι με Σος για τους Αθηναίους φίλους). Μέχρι πριν μερικούς μήνες θα έπαιρνες δύο και ίσως και αναψυκτικό, αλλά οι αλήτες δε σέβονται τίποτα.
  • Μπορείς να βάλεις 3 περίπου λίτρα βενζίνη και να πεταχτείς άφοβα με το αμάξι μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς. Ακόμη μια πονεμένη ιστορία η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα του 2022.
  • Μπορείς να πληρώσεις το 1/90ο περίπου του μέσου λογαριασμού της ΔΕΗ. Όχι κι άσχημα, δε τα βρίσκεις και κάτω.
  • Μπορείς να την πέσεις χύμα με μπύρες στην παραλία, ίσως να πάρεις και κάνα παγωτό από το περίπτερο.
  • Μπορείς να παραγγείλεις από το ίντερνετ ωραιότατα ακουστικά απομίμηση, για να σου έρθουν σε τέσσερις μήνες και φυσικά να μη δουλεύουν από την Τρίτη εβδομάδα χρήσης.
Bonus Tip για λάτρεις της αποταμίευσης: Κρατάς τα 8 ευρώ και βάζεις ένα ευρώ στην άκρη για κάθε ματς του Μουντιάλ που δε βλέπεις. Στη χειρότερη, στο τέλος του μήνα θα είσαι κάνα 40ρι πάνω. Θέλεις να σου πω πόσα θα «σπρώξεις» στα πλάγια άουτ στο ιντερνετικό στοίχημα, αν μπεις στη διαδικασία να το παρακολουθήσεις κανονικά; Δε θέλεις.
Για πείτε, εσείς τι άλλους τρόπους ξοδέματος των οκτώ ευρώ μπορείτε να σκεφτείτε;
 
Τέλης Τερζής
Πηγή: cult24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: