Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Οι Έλληνες εφοπλιστές διπλασίασαν τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου μετά τον πόλεμο!

Ο πόλεμος φέρνει μεγάλα κέρδη στα «πατριωτάκια» μας τους εφοπλιστές. Το είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε για «ευκαιρίες» του εφοπλιστικού κεφαλαίου εν μέσω του πολέμου.
Οι εταιρείες στις τρεις κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Ελλάδα, Κύπρος Μάλτα) έχουν διπλασιάσει την ποσότητα ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρουν από τις 24 Φεβρουαρίου μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζει η βρετανική Independent.
Ναυτιλιακές εταιρείες και πλοία που συνδέονται με τις τρεις χώρες διακίνησαν κατά μέσο όρο 58 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου τον Μάιο, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανάλυση της Global Witness, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης. Πρόκειται για σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τον Φεβρουάριο, όταν μετέφεραν 31 εκατομμύρια βαρέλια.
Επισημαίνεται επίσης πως οι εφοπλιστές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας (φιλοξενεί κυρίως σημαίες σε πλοία εφοπλιστών) , διαθέτουν τον μεγαλύτερο ναυτιλιακό στόλο στην ΕΕ.
Το άλμα στη μεταφορά του ρωσικού αργού προήλθε από τον τριπλασιασμό των ναύλων μεταφοράς πετρελαιοφόρων μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και όλα αυτά όταν η ΕΕ έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τις οποίες φόρτωσε στις πλάτες των λαών.
Η έκθεση της συγκεκριμένης ΜΚΟ έρχεται σε συνέχεια των ευρημάτων των Sunday Times ότι οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες συμμετέχουν σε μεταφορές ρωσικού πετρελαίου «από πλοίο σε πλοίο» για να κρύψουν τη μεταφορά.
Για όσους ακόμα αναρωτιούνται πως χτίστηκε το περιβόητο «ελληνικό εφοπλιστικό θαύμα»…

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: