Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η αντιπολίτευση αποδομεί τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την εποπτεία

Με δηκτικά σχόλια αλλά και προειδοποιήσεις σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ανακοίνωση του Eurogroup περί εξόδου της Ελλάδας απ' το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.
ΚΚΕ: Μόνιμοι οι μηχανισμοί ελέγχου απρόσκοπτης εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής
«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης είναι προκλητικοί, όχι μόνο γιατί τα δυσβάσταχτα βάρη, που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό την τελευταία δεκαετία παραμένουν στο ακέραιο, αλλά και γιατί η περίφημη «ευρωπαϊκή κανονικότητα» συνοδεύεται με μόνιμες δεσμεύσεις και μηχανισμούς ελέγχου για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Επιπλέον, ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το νέο «υπερμνημόνιο» σε βάρος των λαών της Ευρώπης» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία».
Βαρουφάκης: Έρχεται ένα ακόμη μνημόνιο
«Την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν από ένα κύμα ακρίβειας που όλο και μεγαλώνει, η κυβέρνηση προωθεί το αφήγημα της «εξόδου από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας». Για να μην «παραμυθιαζόμαστε» αυτό που στην πραγματικότητα έρχεται είναι ένα ακόμη μνημόνιο, το οποίο κάπως αλλιώς θα το ονομάσουν» σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25 επισήμανε ότι «η έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία για την οποία πανηγυρίζει η Μητσοτάκης Α.Ε. συνιστά απλώς το «προαπαιτούμενο» για το 5ο μνημόνιο».
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Αμετανόητος ο κ. Μητσοτάκης
«Αμετανόητος ο κ. Μητσοτάκης μιλάει και πάλι σήμερα για το κλείσιμο του επώδυνου κύκλου που άνοιξε το 2012, όταν ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως υπεύθυνη για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. της περιόδου 2004-2009», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναφέρει δηκτικά: «Ευχόμαστε και ελπίζουμε, η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης της Ν.Δ. που εγκλωβίζει στρατηγικά τη χώρα σε νέα αδιέξοδα, να μην οδηγήσει και πάλι σε επώδυνους κύκλους».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: