Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Πύρρειος νίκη Παπαχρήστου – Δικαίωμα ψήφου σε σωματεία εκτός μητρώου ΓΓΑ – Η συνέχεια στα δικαστήρια

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Παπαχρήστος, επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας λαμβάνοντας 22 ψήφους σε σύνολο 35 σωματείων και εκλέγοντας την πλειονότητα των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο η νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας θα κριθεί στα δικαστήρια.
Από τη μία στις εκλογές απέκτησαν δικαίωμα ψήφου σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, όπως ο Κεραυνός Ποταμούλας, η Δόξα Καινούριου, οι Νέοι Ναυπάκτου κ.α. Από την άλλη, σωματεία που είναι στο μητρώο της ΓΓΑ και δικαιώθηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπως η Δόξα Στάνου, αποκλείστηκαν από τις εκλογές.Ανήμερα των εκλογών δημιουργήθηκε νέος εκλογικός κατάλογος από την απερχόμενη διοίκηση και αρκετά σωματεία πληροφορήθηκαν ότι δεν ψηφίζουν ενώ γνώριζαν το αντίθετο. Η κατάταξη των σωματείων σε αυτά που έχουν και αυτά που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου έγινε με βάση το καταστατικό της ένωσης με απόφαση της υπό τον Παπαχρήστο διοίκησης.
Στις διαμαρτυρίες σωματείων ο Παπαχρήστος προέτρεψε “να κάνουν ένσταση” και δήλωσε ότι μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου οι εκλογές έγιναν με βάση το καταστατικό.
Ο Π. Τάγκαλος που δεν ανακηρύχθηκε υποψήφιος πρόεδρος, έκανε λόγο για “παράνομη διαδικασία” ενώ τα σωματεία που αποκλείστηκαν αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, όπως άλλωστε τα προέτρεψε ο Παπαχρήστος. 
Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: 
 
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Τ. Παπαχρήστου μετά την επανεκλογή του στις οποίες λέει ότι μετά την απόφαση του Διατητικού Δικαστηρίου οι εκλογές έγιναν με βάση το καταστατικό:
 
Ο Π. Τάγκαλος στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη διαδικασία παράνομη, επειδή, μεταξύ άλλων ψήφισαν σωματεία εκτός μητρώου ΓΓΑ και υποστήριξε ότι δεν δόθηκε δικαίωμα ψήφου σε 11 σωματεία: 
 
Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας για τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου και για τα σωματεία που δεν έχουν βάσει καταστατικού. 
 
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: