Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Kυβερνητική κοροϊδία για τη συμμετοχή στον πόλεμο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη» ισχυρίστηκε προκλητικά πως ό,τι έχει σταλεί στην Ουκρανία είναι εξοπλισμός που «είτε δεν χρησιμοποιείται, είτε δεν είναι αναγκαίος για την άμυνα της χώρας». Για τα τεθωρακισμένα υποστήριξε πως θα σταλούν στην Ουκρανία, αφού πρώτα αντικατασταθούν από αντίστοιχα γερμανικά.
Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα συγκεκριμένα ζητήματα που είχε αναδείξει ο «Ριζοσπάστης» για το γεγονός πως -πέραν της μετατροπής της Ελλάδας σε εμπόλεμο μέρος- υποβαθμίζεται η άμυνα της χώρας, αφού φεύγουν εκτός Ελλάδας πολεμοφόδια και εξοπλισμός σε μια περίοδο που εντείνεται η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία.
Τα ερωτήματα αυτά ήταν κρίσιμα και αποκαλυπτικά:
  • Ας απαντήσει η κυβέρνηση, ήταν άχρηστες και προερχόμενες από το -σύμφωνα με την ίδια- άχρηστο για την άμυνα της χώρας απόθεμα οι 2.100 ρουκέτες RM-70 που στάλθηκαν στον στρατό του Ζελένσκι, τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απρίλη, αδειάζοντας ακόμα και αποθήκες κρίσιμων νησιών του Βόρειου Αιγαίου;
  • Ήταν «άχρηστα» τα 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, οι τουλάχιστον 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Stiger», τα 17.000 πολύτιμα βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, οι 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι RPG; Με τον ανατριχιαστικό κατάλογο να συνεχίζεται… Μόνο το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών προσεγγίζει τα 30.000.000 ευρώ και είναι όλα, μα όλα, επιχειρησιακά.
  • Ας απαντήσει η κυβέρνηση, είναι από το «άχρηστο» απόθεμα τα 100 έως 130 ΤΟΜΑ BMP-1, με το αποτελεσματικότατο πυροβόλο των 73 χιλιοστών, που αποσύρονται από τις ακτές των νησιών του Αιγαίου για να συνδράμουν τα Τάγματα του Αζόφ και τον «Δεξιό Τομέα», πυλώνες του στρατού του Ζελένσκι και δεκανίκια στην υλοποίηση της πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη διαπάλη τους με τη Ρωσία; ‘Η μήπως θα αντικατασταθούν από τα γερμανικά «Marder 1A3/5», με το αδύναμο πυροβόλο των 20 χιλιοστών, που στην κυριολεξία σαπίζουν εδώ και χρόνια, πεταμένα στους γερμανικούς αγρούς;
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: