Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Επιδότηση ρεύματος: Άνοιξε η πλατφόρμα Power Pass - Πώς γίνεται η αίτηση

Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις, το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου οι πληρωμές.
Άνοιξε τελικά το βράδυ της Παρασκευής (17/06), μετά από ώρες αναμονής, η πλατφόρμα Power Pass μέσω του vouchers.gov.gr για τις επιστροφές χρημάτων έως 600 ευρώ από τους λογαριασμούς ρεύματος.
Η πλατφόρμα, όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται να μείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Απαραίτητα για την υποβολή αίτησης το IBAN, το e-mail και ο αριθμός κινητού. Από την Παρασκευή 17-06-2022 το vouchers.gov.gr θα είναι διαθέσιμο για πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων και θα εκδίδονται νεότερες ανακοινώσεις.
Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: