Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ: «Που θα πάνε τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο;»

Ανακλήθηκε (προσωρινά;) η εγκύκλιος απαγόρευσης χρήσης των γηπέδων λόγω Μητρώου
Ο Σάββας Δημητριάδης, πρόεδρος της ΕΠΣΜ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον κίνδυνο που διατρέχουν σωματεία και νεαρά παιδιά να μείνουν φέτος χωρίς αγωνιστική δράση, με την εγκύκλιο αποκλεισμού των ομάδων λόγω μη εγγραφής τους στο Μητρώο.
«Μας ήρθε ένα email από την ΓΓΑ, αλλά μετά από λίγο μας ήρθε ένα άλλο με ανάκληση. Θεωρώ ότι ήταν μία παρέμβαση του κ. Νικόπουλου, αντιπροέδρου της ΕΠΣ Αθηνών, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Δυστυχώς, η αδιαλλαξία του Υφυπουργού δημιούργησε αδιέξοδα και για τον ίδιο και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα δεν είναι αν μία ομάδα θα μπει ή όχι στο Μητρώο, αλλά ότι αυτά τα σωματεία έχουν παιδιά που χρησιμοποιούν αυτά τα γήπεδα.
Τα γήπεδα δεν είναι τσιφλίκι κανενός Υφυπουργού. Αυτή η διάταξη είναι παρέμβαση και στην ίδια μας την ζωή, αλλά και στην ανάπτυξη των παιδιών. Που θα πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο; Δεν συζητάει ουσιώδη πράγματα. Σε ομάδα της Ικαρίας είναι ένας πρώην προπονητής του Ολυμπιακού που δεν έχει δίπλωμα και η ομάδα δεν έχει μπει στο Μητρώο. Αυτά τα παιδιά που θα πάνε να αγωνιστούν; Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τραβάω από το πρωί. Τα σωματεία μας κινδυνεύουν να μην παίξουν ποδόσφαιρο» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Τι θα πούμε στον 16χρονο στο χωριό; Οτι δεν μπορεί να αγωνιστεί; Η ΓΓΑ παρενέβη στην μείωση ποσοστού από το 5% στο 1% και δεν βρέθηκε ένας να πει στον Υφυπουργό ότι αυτό είναι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είχε γίνει επειδή τα ματς ήταν μεσημέρι και δεν πήγαινε κόσμος. Έτσι, έδωσαν ένα τηλεοπτικό δικαίωμα στα σωματεία. Τώρα θα το βρούμε ξανά μπροστά μας, γιατί με την ενεργειακή κρίση πολλές ομάδες θα αγωνίζονται μεσημέρι. Πέρσι, από τις 11 ομάδες που δεν κατέβηκαν οι οκτώ κατεβαίνουν, αλλά δεν μπορούν να μπούνε στο Μητρώο γιατί δεν έπαιζαν την προηγούμενη σεζόν.»

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: