Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Μειοψήφησε υπέρ της αθώωσης του K. Πλεύρη και… επιβραβεύθηκε

Η δικαστικός Μαριάνθη Παγουτέλη προάγεται από πρόεδρος εφετών στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.
Η κ. Παγουτέλη είχε βρεθεί στη δημοσιότητα προ δεκαετίας στη δίκη του ακροδεξιού αρνητή του Ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη (για το βιβλίο του: «Εβραίοι, όλη η αλήθεια») Τότε, είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσής του με κείμενο 32 σελίδων που ανέφερε λεπτομερώς το σκεπτικό της.
Η δημοσιογραφική ομάδα του Ιού έχει ασχοληθεί τότε με την Μαριάνθη Παγουτέλη και τη δίκη.
Αλλά και μετά τη δίκη «πρωταγωνίστησε» καθώς σύμφωνα με δημοσίευμά της Ελευθεροτυπίας η εν λόγω δικαστικός διατηρούσε το blog marianaonice.blogspot.com στο οποίο κανείς διάβαζε εκφράσεις όπως «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!»
Μετά την προαγωγή της οργισμένη ήταν αντίδραση της δημοσιογράφου, Μαριάννας Πυργιώτη, η οποία με ανάρτησή της στο Twitter επιτίθεται στον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Θυμάμαι καλά @tsiaras_kostas; Στην πρώτη δίκη του Κ Πλεύρη για το επαίσχυντο βιβλίο του «Εβραίοι όλη η αλήθεια» η Μ. Παγουτέλη ζήτησε απ τον Β.Αλμπάλα Α. Ρεϊτάν να… αποκηρύξουν το Ταλμούδ ώστε να αποδείξουν ότι δεν τα γράφει καλά ο κατηγορούμενος για τους Εβραίους;;;;;», έγραψε.
Οργή στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Η είδηση της προαγωγής προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος διατυπώνοντας «την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας».
Καταλήγει αναφέροντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: