Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - ΠΑΟΚ Δαμιανού (0 - 0)1 - 0

Το παιχνίδι της Πέλλας ομολογουμένως ψυχολογικά, βαθμολογικά και μαθηματικά, χαρακτηρίστηκε και ήταν εκ των προτέρων υψίστης σημασίας, σχεδόν χωρίς περιθώρια λαθών και απωλειών και ως τέτοιο αντιμετωπίστηκε από τις δύο ομάδες και στο καθαρά αγωνιστικό μέρος στα 95΄λεπτά που διήρκεσε. Ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας και ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ Δαμιανού, κυριολεκτικά κατέθεσαν ψυχή και σώμα, με αποκλειστικό ζητούμενο μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης, με τους γηπεδούχους πιο ήρεμους, πιο ψύχραιμους και αποτελεσματικούς, τελικά να τους κατακτούν, μ' ένα τέρμα σχεδόν 10 λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας...
Με κυρίαρχα στοιχεία το πάθος, την ένταση, την δύναμη και το βαθμολογικό άγχος, θα περίμενε κανείς το καλό ποδόσφαιρο θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι... Οι δύο ομάδες προσπάθησαν και απέδωσαν αρκετά ωραίο ποδόσφαιρο στα καλά τους χρονικά διαστήματα, δημιούργησαν και έχασαν κλασικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να κάνουν την αναμέτρηση πιο πλούσια σε τέρματα και την εξέλιξη εντελώς διαφορετική για την μία ή άλλη ομάδα, όμως οι ευκαιρίες δεν καρποφόρησαν και το αποτέλεσμα κρεμόταν από μία κλωστή μέχρι το τελικό σφύριγμα. Ο Μέγας Αλέξανδρος πιο ήρεμος, πιο προσανατολισμένος και πιο ψύχραιμος, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ και να προηγηθεί, μ' ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση τέρμα του Μπουράκη (80'), σε ένα καίριο χρονικό σημείο και με ένα μόλις 15λεπτο να υπολείπεται μέχρι την λήξη μαζί με τις καθυστερήσεις, όταν οι δύο ομάδες δεν τα είχαν καταφέρει στα προηγούμενα 85 λεπτά, έστω κι αν αυτό το 15λεπτο φαινόταν χρονικά ατέλειωτο, με την αγωνία και το άγχος που ήταν φορτωμένες σε όλη την διάρκεια. Το τελικό 1 - 0 βρήκε δικαιολογημένα τους γηπεδούχους ανακουφισμένους και χαρούμενους και τους φιλοξενούμενους κατηφείς και απογοητευμένους.
Πρώτο παιχνίδι φέτος που ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας κρατάει το μηδέν στην άμυνα, ενώ η προηγούμενη νίκη του καταγράφηκε την 8η αγωνιστική στις 27/11...
Μόνη κριτική που μπορεί να ασκήσει κανείς στην διαιτησία που δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση και τα όποια «λάθη» μπορούν να χαρακτηριστούν εντελώς επιπόλαια και φυσιολογικά για τον χαρακτήρα ενός τόσο σημαντικού αγώνα, είναι ο πλημμελής πειθαρχικός έλεγχος στις διάφορες μικρότερες ή μεγαλύτερες, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες εντάσεις και διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια του αγώνα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Παναγιωτέλης, Πλιόγκας, Τσιντονίδης, Κων/νίδης Η. (λ.τ. Μακρίδης 36'), Λουκάτος (Γιαλατζής Α. 90'), Μπουράκης, Γιαλατζής Π., Νινιατσούδης, Βογιατζής (λ.τ. Κατσαμακτσής 60'), Ηλιάδης. Απόντες οι Δεληλάμπου, Μουρατίδης, Κούμπους, Καμπούρης και Τσίζμας εκτός των σημαντικών μακροχρόνιων τραυματιών.
ΠΑΟΚ Δαμιανού (Αλεξιάδης): Καραφυλλιάς, Λαγομάτης, Αλεξανδρίδης Κ., Γούργουλας, Κάζογλου, Μαλλόλι, Ρίτε (Τσαβδάρης 61'), Αλεξανδρίδης Γ. (Λυκόπουλος 51'), Βαγγέλη (Γρηγοριάδης 80'), Φλώρος, Ιορδανίδης. 
 
 
 









Δεν υπάρχουν σχόλια: