Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου 4/2 των ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας

Στην Α1 Ερασιτεχνική, δίκαιη νίκη στο 6ποντο παραμονής για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό Γαλατάδων, έστω κι αν το ευρύ σκορ δικαιώνει μόνο στιγμές του αγώνα και όχι την συνολική εικόνα του και οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων ακόμη και σε φάσεις που δεν «μύριζαν» γκολ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο Ριζάρι ο τοπικός Ορφέας και ο Άρης Νησίου σ' ένα παιχνίδι γοήτρου, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Στις χαμηλότερες κατηγορίες το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία στα Σεβαστιανά ανάμεσα στον τοπικό ΑΣ και στον Κεραυνό Μεσιανού. Στην Γ' Εθνική ίσως μια από τις καλύτερες αγωνιστικές από την αρχή της περιόδου για τις ομάδες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον νομό μας με δύο στα δύο νικηφόρα αποτελέσματα στην Πιερία όπου φιλοξενήθηκαν, αρχικά με την σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Εδεσσαϊκό στο Νέο Κεραμίδι που έδειξε να «αναπνέει», κι έπειτα με την επίσης αξιόλογη εκτός έδρας νίκη του Κεραυνού Αγγελοχωρίου επί του ισχυρού Πιερικού.
Ολυμπιακός Γαλατάδων - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (4 - 0)4 - 0
Στους Γαλατάδες ο τοπικός Ολυμπιακός πολύ καλός και αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο μπήκε φουριόζος και «καθάρισε» το τρίποντο, αφού στις 5-6 επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε ευτύχησε να πετύχει 3 τέρματα μέχρι το 35' με τα δύο απ' αυτά πολύ ωραία σε εκτέλεση και να βάλει το κερασάκι στην νικηφόρα «τούρτα» με ένα ακόμη, δώρο του ρέφερι της αναμέτρησης και να πάει στο ημίχρονο με το ευρύ και σχεδόν αδύνατο ανατρέψιμο 4 - 0. Ο Μέγας Αλέξανδρος που δεν επέδειξε και τις καλύτερες αμυντικές αντιδράσεις για να δεχτεί αυτά τα τέρματα, είχε και αυτός τις 2-3 καλές στιγμές του σ' αυτό διάστημα, αλλά είτε εξαιτίας του τερματοφύλακα Στόιτση, είτε λόγω αδράνειας και αστοχίας, δεν κατάφερε να μειώσει και να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα περισσότερο παρά έψαξαν να συνεχίσουν με τον ίδιο πιο επιθετικό προσανατολισμό του πρώτου ημιχρόνου. Είχαν και πάλι τις 1-2 καλές στιγμές τους σποραδικά και με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως την ευστοχία του πρώτου ημιχρόνου, με την μερίδα του λέοντος των ευκαιριών αυτή την φορά να ανήκει στους καλύτερους φιλοξενούμενους που αντέδρασαν χάνοντας αρκετές έχοντας να ανέβουν όμως ένα «βουνό» με το 4 - 0 εις βάρος τους, αλλά και πάλι η αστοχία, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και τα δοκάρια, κράτησαν το μηδέν παθητικό για τους γηπεδούχους και μαζί την εικόνα μιας ευρείας και «εύκολης» νίκης. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Χαλκιάς (5'), Λιτοβολής (15') και ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου Δημόπουλος (35', 45' με πέναλτι).
Με εξαίρεση την φάση του 4ου γκολ που επιτεύχθηκε με εκτέλεση πέναλτι το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση, έχοντας όμως προηγηθεί επίσης αναμφισβήτητο φάουλ σε ποδοσφαιριστή της Πέλλας στο χώρο του κέντρου που ως παράβαση δεν σηκώνει προσωπικές ερμηνείες και παρερμηνείες, η διαιτητική τριπλέτα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα, σ' ένα καθαρό και αθλητικό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός Γαλατάδων (Λιτοβολής): Στόιτσης, Φουρεράι, Καπουσούζης, Αναστασιάδης (Χαραλαμπίδης Κ. 65'), Ανδρίτσος, Δημόπουλος, Χαραλαμπίδης Ν. (Μιχαηλίδης 57'), Λιτοβολής (Αντωνίου 57', Μίσκος 67'), Λιάσιος, Σιδέρης, Χαλκιάς (Μουχτάρης 65').
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (απόντος και του προπονητή κ. Χαρπίδη σήμερα): Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντινίδης Η., Πλιόγκας, Γιαλατζής Π., Βογιατζής (Γιαλατζής 68'), Μπουράκης, Λουκάτος, Κατσαμακτσής, Παναγιωτέλης (Αλμπάνης 68'), Νινιατσούδης, Μακρίδης (Τσίζμας 57').
 
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 19η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 4 - 0
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 1 - 1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 12η αγωνιστική
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ 1 - 2
ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 2018 - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΣΙΑΝΟΥ 1 - 1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ - 10η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΖΕΡΒΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 1 - 1
ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ - Ν.Π.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ 2 - 2
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ 3 - 1

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 12η αγωνιστική
ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ 0 - 1
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 1 - 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: