Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Πέλλας που θα λάβουν χρήματα από το στοίχημα

Άμεσα, τις επόμενες μέρες όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα δουν στους λογαριασμούς τους χρήματα από την φορολογία του στοιχήματος. Μπορεί το χρονοδιάγραμμα να έπεσε λίγο έξω ημερολογιακά, εντούτοις τα χρήματα θα τα λάβουν όλες οι ομάδες, εκτός απ' αυτές της Super League 2. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εγγεγραμμένες ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας στο Μητρώο για το 2022 (κι αυτές κατ' εξαίρεση που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση και αγωνίζονται κανονικά), εκτός του Αλμωπού Αριδαίας, θα λάβουν τα πολυαναμενομένα για πολλές χρήματα.
Στην ΕΠΣ Πέλλας λοιπόν, με ή χωρίς τις επανειλημμένες παρατάσεις, 51 ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία κατάφεραν εμπρόθεσμα να εγγραφούν στο Μητρώο και να έχουν εκτός των άλλων και δικαίωμα στην χρηματοδότηση. Με βάση τις αιτήσεις στο Μητρώο, τα σωματεία ήταν 55 (κάποια απ' αυτά δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν και μάλλον δεν ολοκλήρωσαν ούτε τις αιτήσεις τους), ενώ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 31/12/2022, οριστικές επικαιροποιημένες αιτήσεις είχαν κάνει 53 σωματεία.
Για το ακριβές ποσό, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά... Άλλοι μιλούν για 4.000 - 4.500€, άλλοι πάλι μιλούν για ακόμη πιο ευτελές ποσό από το περσινό στα 1.000 - 1.500€... Την αλήθεια θα την δουν τα σωματεία στα ταμεία τους και υπολογίζοντας τα επίσημα ανακοινωθέντα δεδομένα, με τα 6.650 νόμιμα περίπου ερασιτεχνικά σωματεία -5.742 εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2022 και 907 χωρίς να είναι εγγεγραμμένα, που όμως αγωνίζονται κανονικά έχοντας την ειδική αθλητική αναγνώριση- να αναμένεται να μοιραστούν 30.500.000€, με τα σωματεία ΑμεΑ να ενισχύονται λίγο περισσότερο, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κ. Αυγενάκης, θα κρίνουν αν αυτά που θα λάβουν είναι κοντά στις υφυπουργικές εξαγγελίες, ή αν πρόκειται και πάλι για ψίχουλα που δεν θα μπορούν να καλύψουν, ούτε καν τις νέες αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που τα έχουν φορτώσει.
Δείτε τα 51 εγγεγραμμένα σωματεία της ΕΠΣ Πέλλας, καθώς και τα 53 που έχουν υποβάλλει οριστικές αιτήσεις, όπως και τα 55 που που φαίνονται συνολικά στο σύστημα του Μητρώου, είτε έχουν υποβάλλει οριστικά αίτηση, είτε όχι: 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: