Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Ψευδείς οι δηλώσεις της ΠΚΜ περί δικαίωσης της Π.Ε. Πέλλας για το έργο στον Εδεσσαίο ποταμό

ΨΕΥΔΕΙΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΤΖΑΜΤΖΗ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΟ ΠΟΤΑΜΟ
ΤΟ ΣΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ,
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
Με μία πρωτοφανή τακτική αποφυγής εξέτασης επί της ουσίας της παράνομης κατασκευής του «αντιπλημμυρικού έργου» χωρίς να υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, (το δικαστήριο έγινε 9-12-2020) το ΣτΕ με την 2513/2022 απόφασή του απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του καταστροφικού έργου της τσιμεντοποίησης του Εδεσσαίου Ποταμού ΩΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ, γιατί «λέει» ότι η απόφαση που επέτρεψε να γίνει το έργο χωρίς περιβαλλοντική άδεια είχε εκδοθεί το 2017 και οι Εδεσσαίοι πολίτες γνώριζαν από τότε το έργο από σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο στις σελίδες greenagenda.gr, πέλλαιν.gr, envinow.gr, circogreco.gr, newsit.gr, veria.gr, pagenews.gr, energy-industry.gr που προσκόμισε η Π.Ε.Πέλλας και έπρεπε να το γνωρίζουμε και να το προσβάλλουμε μέσα σε 60 ημέρες από τότε που το μάθαμε.
Το έργο το γνωρίζαμε κύριοι της Π.Ε.Πέλλας , αλλά δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της δίκης . Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ την ακύρωση του έργου, για την οποία μας κατηγορείτε ασύστολα και θα έπρεπε να σας ενημερώσουν ότι αν θέλαμε να ακυρώσουμε το έργο δεν θα πηγαίναμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά σε άλλο δικαστήριο.
Εκείνο που δεν ξέραμε το 2017 και το μάθαμε το 2020 ήταν ότι με ελλιπή στοιχεία καταφέρατε να πάρετε απαλλαγή από την έκδοση περιβαλλοντικής μελέτης και να κατασκευάσετε ένα έργο παράνομο και ενάντια στους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κανόνες. Εμείς προσφύγαμε εμπρόθεσμα στο ΣτΕ για να ακυρωθεί η απόφαση απαλλαγής από την περιβαλλοντική μελέτη, γιατί δηλώσατε ότι δήθεν το έργο που θα κάνατε ήταν συντήρηση του υπάρχοντος, ενώ κατασκευάσατε παράνομα ένα καινούργιο έργο. Ότι το έργο δεν είχε την απαιτούμενη περιβαλλοντική μελέτη δεν το γνώριζε κανείς, εκτός από εσάς που φροντίσατε να εξασφαλίσετε την απόφαση απαλλαγής και την είχατε κρυμμένη στα συρτάρια σας, δεν την δημοσιεύσατε πουθενά.
Η απόφαση του ΣΤΕ δεν είπε τίποτα για αυτό και κυρίως δεν απάντησε επί της ουσίας σε κανένα από τους λόγους της αίτησής μας. Την απέρριψε χωρίς να εξετάσει κανένα ουσιαστικό λόγο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για ποια διεξοδική εξέταση μιλάτε και για ποια απόρριψη της αίτησής μας στο σύνολό της.

  • Ποια είναι η δικαίωσή σας από την απόφαση κ. Τζαμτζή για την οποία καυχιέστε;
  • Ποιο δικαστήριο έκρινε ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα που κάνατε στον Εδεσσαίο ποταμό είναι νόμιμο;
  • Ποιο δικαστήριο είπε ότι δεν χρειαζόταν περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή του έργου;

Βγάλτε την απόφαση στην δημοσιότητα για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Παραπλανάτε σκόπιμα τους πολίτες με τα ψέματά σας και προσβάλλετε την τιμή και την υπόληψή μας δια του τύπου , με τους χαρακτηρισμούς «συκοφάντες οπισθοδρομικοί παράγοντες» και γι’ αυτό θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη.
Επιπλέον προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε στα μάτια του κόσμου το έκτρωμα που κάνατε και να το καλύψετε με τα λουλούδια και τα φώτα που θέλετε να βάλετε. Αυτά δεν θα φέρουν πίσω την φυσική ομορφιά του Εδεσσαίου ποταμού που με τις εγκληματικές σας ενέργειες καταστρέψατε. Όλοι θα σας θυμούνται για την καταστροφή της φυσικής κληρονομιάς του Εδεσσαίου ποταμού.
Εμείς έχουμε ήδη δικαιωθεί για τον αγώνα μας με το ξεκάθαρο έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος ότι για την κατασκευή του έργου απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Κάθε λοιπόν προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να πανηγυρίσει ότι δικαιώθηκε πέφτει στο κενό. Το μόνο που κέρδισε είναι να πάρει από εμάς 460 ευρώ (και όχι 460 ευρώ από τον καθένα όπως λέει) για την δικαστική δαπάνη και γι’ αυτό δικαιούται να χαίρεται. Μάλλον αυτός ήταν ο στόχος της.
Με την αποφυγή της λήψης απόφασης επί της ουσίας προσβάλλεται η αγάπη των Εδεσσαίων για ένα φυσικό περιβάλλον αντάξιο με την ιστορία και τους αγώνες της πόλης για τα ποτάμια και τους καταρράκτες της. Δυστυχώς το περιβάλλον ανυπεράσπιστο σήμερα δέχεται επίθεση συνιστώντας το έγκλημα της οικοκτονίας (ecocide), χρησιμοποιώντας μάλιστα ευρωπαϊκούς πόρους όταν σε όλη την Ευρώπη και το σύγχρονο κόσμο τα ποτάμια αποκαναλικοποιούνται.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί για ένα φυσικό υδάτινο περιβάλλον του Εδεσσαίου ποταμού όσο πιο κοντά στην ίδια την φύση και τους κανόνες της , προσβάλλοντας την απόφαση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, οδηγώντας όσους επίορκους βάζουν τον εαυτό τους και τα διάφορα συμφέροντα πάνω από το φυσικό περιβάλλον της πόλης υποβαθμίζοντας το μαζί με την ποιότητα ζωής των πολιτών στο όνομα μιας ανύπαρκτης ασφάλειας και μιας υποτιθέμενης αντιπλημμυρικής προστασίας.
Ο δρόμος για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο άνοιξε και οι αποζημιώσεις που θα ζητηθούν θα έρθουν και θα αποκαταστήσουν το περιβάλλον, την αντιπλημμυρική προστασία και την ποιότητα ζωής όπως αρμόζει σε κάθε Εδεσσαίο και κάθε Εδεσσαία.
Συνεχίζουμε …

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: