Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Οι χορηγοί είναι πολύ σημαντικοί για κάθε σύλλογο

Διαχρονικά κάθε χρόνο, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης και της λειτουργίας του, ο ποδοσφαιρικός μας σύλλογος το οφείλει, όπως και κάθε τοπικός ερασιτεχνικός σύλλογος κοινωφελούς χαρακτήρα, μορφής και δραστηριότητας, σε φίλους και χορηγούς.
Από πέρυσι ο σύλλογος μας μεγάλωσε και αριθμητικά με την αρκετά πετυχημένη επανεκκίνηση των τμημάτων υποδομής, μ' ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νεολαίας του χωριού μας να ασχολείται με τον οργανωμένο αθλητισμό και σε ότι μας αφορά ειδικότερα, με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Περισσότεροι από 30 νέοι στελεχώνουν την ανδρική ποδοσφαιρική μας ομάδα (με σχεδόν το 72% αυτών γηγενείς και πολλούς από τους υπόλοιπους με συγγενικές ή άλλες δυνατές σχέσεις με την Πέλλα!), κι ακόμη πιο πολλά παιδιά και έφηβοι με την φιλοδοξία και την πεποίθηση ο αριθμός τους να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα και την σεζόν που έρχεται, τα τμήματα υποδομών! Τεράστιο κέρδος και όφελος για την τοπική μας κοινωνία, τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον μας και ως σύλλογος και αθλητισμός και ως κοινωνία και ως τόπος. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ όμορφη, υγιή και δεμένη ποδοσφαιρική οικογένεια ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλοι του συλλόγου, που μοιράζεται πολύ περισσότερα πράγματα εκτός του αθλητισμού και σφυρηλατεί όπως το έχουν νοιώσει και το ζήσει ιδιαίτερα οι σημερινοί παλαίμαχοι κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, εκτός από τις «ποδοσφαιρικές», κοινωνικές και φιλικές σχέσεις χωρίς ιδιοτέλεια και συμφέροντα, πολύ αληθινές, αμοιβαίες και ανθεκτικές στον χρόνο.
Όμως μαζί με το μέγεθος του συλλόγου αλλά και χωρίς αυτό, αυξάνονται δραματικά και οι υποχρεώσεις με όσα γραφειοκρατικά, διαδικαστικά, λειτουργικά και οικονομικά έχουν προστεθεί, στις δράσεις και στον προϋπολογισμό  της μικρής τοπικής «επιχείρησης» Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας. Φιλότιμη η προσπάθεια των ανθρώπων της διοίκησης να σταθεί στο ύψος όλων αυτών των δύσκολων περιστάσεων (πολλές εκ των οποίων και έκτακτες), με προσωπικά έξοδα, κόπο και θυσίες, χωρίς την μεγάλη οικονομική επιφάνεια και χωρίς την πολύτιμη αρωγή και την συμβολή εξωτερικών της διοίκησης οικονομικών πόρων και πηγών, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα χωριά της επικράτειας αλλά και της περιοχής. Συχνό φαινόμενο, ομάδες χωριών πολύ μικρών 150, 200 και 500 κατοίκων, χωρίς τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους εμπόρους, να έχουν εξασφαλισμένα κάθε χρόνο από χορηγίες και δωρεές, τα πολύ βασικά και απαραίτητα για την λειτουργία τους ιματισμό, όργανα και μπάλες! 
Ο σύλλογος επιλέγει κατά καιρούς ελάχιστες οικονομικές δράσεις για να μην «ενοχλεί» και «κουράζει» την τοπική κοινωνία, δράσεις όμως που πολύ σπάνια στέφονται με μια στοιχειώδη οικονομική επιτυχία. Μια επιτυχία όμως, που σχεδόν κι αυτή εξαϋλώνεται αφού άμεσα απορροφάται με την χρήση της, για τις κάθε λίγο τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, αφήνοντας άλλες επίσης σημαντικές να «λιμνάζουν» ή να «μπαλώνονται» με εντελώς πρόχειρο τρόπο. Ελάχιστες ομάδες και η αλήθεια είναι άγνωστο αν υπάρχουν κιόλας άλλες εκτός από την δική μας στο πανελλήνιο, που εδώ και μια περίπου 5ετία δεν έχει λάβει από καμία τοπική επιχείρηση, από κανέναν τοπικό ιδιώτη επαγγελματία, κάποιου είδους χορηγία ιματισμού, οργάνων και μπαλών! Οι δύο που έγιναν περιστασιακά και με στενούς υπολογισμούς τα τελευταία χρόνια, ήταν για πολύ μικρά ποσά και μ' ένα είδος ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Διοίκησης και Ιδιωτικού Τομέα) και η μία μάλιστα από επιχειρηματία που δεν είναι, δεν δραστηριοποιείται και δεν έχει καμία σχέση με την Πέλλα! Τα μέλη διοίκησης και του συλλόγου και οι ποδοσφαιριστές, είτε ατομικά, είτε ομαδικά, στηρίζουν σχεδόν όλες τις τοπικές επιχειρήσεις στο μέτρο του δυνατού...
Απαραίτητη όσο ποτέ η μικρή ή μεγάλη οικονομική συνεισφορά ανάλογα με την διάθεση και την δυνατότητα του καθενός, χορηγών και δωρητών. Ευτυχώς υπάρχουν κάθε χρόνο άνθρωποι επαγγελματίες φίλοι του συλλόγου, που οι περισσότεροι με μικρή κυρίως οικονομική συμβολή στηρίζουν τον ποδοσφαιρικό μας σύλλογο και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι' αυτό.
Όσοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ιδιώτες ή ακόμη και μέλη του συλλόγου επιθυμούν να ενισχύσουν με κάποια χορηγία ή δωρεά ή να προβληθούν με κάποιο τρόπο από τον ποδοσφαιρικό μας σύλλογο, μπορούν να το κάνουν απευθυνόμενοι τηλεφωνικά ή δια ζώσης στους ανθρώπους της διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: