Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών: 7η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών, με την υποστήριξη της Συμβούλου Εκπαίδευσης Μαθηματικών Πέλλας Αρχοντίας Γραμματικοπούλου, διοργανώνει για 7η χρονιά Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αυτήν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στις 11 το πρωί.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Α) 11:00 - 11:05
Έναρξη - Χαιρετισμοί
Β) 11:05 - 11:50
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023: Στατιστική επεξεργασία και σχολιασμός των γραπτών των Μαθηματικών που βαθμολογήθηκαν στο 53ο και το 66ο Βαθμολογικό Κέντρο.
Εισηγητές:
Μελίνα Ασκητά, Μαθηματικός 4ου ΓΕ.Λ. Ευόσμου
Νίκος Μανάρας, Μαθηματικός Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Δημήτρης Μπαρούτης, Μαθηματικός 3ου ΓΕ.Λ. Σταυρούπολης
Πετρούλα Τσαμπούκα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Δ. Θεσσαλονίκης
Παύλος Χαλατζιάν, Μαθηματικός 1ου ΓΕ.Λ. Πυλαίας
Νίκος Χατζημανώλης, Μαθηματικός 1ου ΓΕ.Λ. Νεάπολης
Γιώργος Χριστοδουλίδης, Μαθηματικός, τ. Συντονιστής Βαθμολογικού Κέντρου
Περίληψη:
Σε αυτή την εργασία παρουσιάζονται τα ευρήματα της στατιστικής επεξεργασίας της βαθμολογίας των γραπτών εξεταστικών δοκιμίων Μαθηματικών που αξιολογήθηκαν στο 53ο και το 66ο Βαθμολογικό Κέντρο των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2023. Ειδικότερα σχολιάζονται και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δεδομένων των επιδόσεων των υποψηφίων σε καθένα από τα τέσσερα θέματα και σε κάθε υπόθεμα τους ξεχωριστά και η συσχέτιση αυτών μεταξύ τους. Επισημαίνονται τα λάθη και οι παραλείψεις στις απαντήσεις των μαθητών και παρατίθενται λύσεις που δόθηκαν και παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ακολουθεί ο σχολιασμός των λύσεων εστιάζοντας σε σημεία που διέφυγαν της προσοχής των υποψηφίων, ενώ αναδεικνύονται συγκεκριμένες τάσεις στην επιλογή των τεχνικών από αυτούς. Τέλος, παρουσιάζονται τα ποιοτικά συμπεράσματα για τα θέματα και τις επιδόσεις των μαθητών και κάποιες ιδέες και προτάσεις για τη διδασκαλία στην τάξη.
Γ) 12:00 - 13:30
Σεμινάριο επιμόρφωσης και εμβάθυνσης στα Μαθηματικά των πανελλαδικών εξετάσεων
Εισηγητές:
Γιάννης Θωμαΐδης, Δρ. Μαθηματικών - τ. Σχολικός Σύμβουλος
Δημήτρης Μπαρούτης, Μαθηματικός 3ου ΓΕ.Λ. Σταυρούπολης
Περίληψη:
Στο σεμινάριο θα γίνει ανασκόπηση μιας αντιπροσωπευτικής κατηγορίας θεμάτων που τέθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαθηματικών τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι τρόποι δημιουργίας, οι μέθοδοι επίλυσης και οι επιδόσεις των μαθητών στα θέματα που έχουν ως ζητούμενο την εύρεση ή απόδειξη της ύπαρξης των ριζών μια εξίσωσης. Παράλληλα θα εξεταστεί με ποιο τρόπο η «μεθοδολογία» που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη διδασκαλία αυτών των θεμάτων στην Γ΄ Λυκείου συνδέεται με τις γνώσεις για την επίλυση των εξισώσεων που έχουν αποκτήσει οι μαθητές στις προηγούμενες τάξεις.
Το σεμινάριο έχει διαδραστικό χαρακτήρα που διευκολύνει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών που θα το παρακολουθήσουν.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών (Κ. Ασμανίδη 10-12, Γιαννιτσά).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα από τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?N0yFl1Ou_0c
Σχετικός σύνδεσμος: https://www.facebook.com/events/339965785287140

Δεν υπάρχουν σχόλια: