Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Ορφέας Ριζαρίου - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 2)3 - 2. Ήττα στα rebounds...

Στην λασπομαχία του Ριζαρίου, το σίγουρο είναι ότι και οι δύο ομάδες με την τεράστια προσπάθειά τους αλλά και το πάθος για το αποτέλεσμα, δικαιούνταν πράγματα. Οι μεν γηπεδούχοι που ήταν πιο πιεστικοί και απαιτητικοί μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό και οι δε φιλοξενούμενοι που ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και συνεπείς και στάθηκαν άξια στο ύψος των πολύ δύσκολων αγωνιστικών και γηπεδικών περιστάσεων. Η «μπίλια» έκατσε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, στην πλευρά των γηπεδούχων...
Σε τέτοιο γήπεδο-βούρκο, εκτός της πολύ μεγάλης προσπάθειας, της απαραίτητης δημιουργίας και μιας αξιοπρεπούς απόδοσης, ο νικητής αν υπήρχε τέτοιος με το τελικό σφύριγμα, θα χρειαζόταν μετά βεβαιότητας και την βοήθεια της τύχης στις συγκυρίες του αγώνα. Μπορεί η τύχη να βοήθησε τους γηπεδούχους να διαμορφωθούν πιο ευνοϊκά οι συνθήκες, για να βρουν με όποιον τρόπο τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά και η ικανότητα των παικτών τους να βρίσκονται στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και να παίρνουν τα κομβικά rebounds, έπαιξε τον ρόλο της... Οι φιλοξενούμενοι που αιφνιδίασαν και διαχειρίστηκαν πολύ καλά το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια του, μάλλον πρέπει να τα έχουν περισσότερο με την λειψανδρία τους λόγω των πολλών απουσιών (η μισή σχεδόν ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής αλλά και προηγούμενων αγώνων απουσίαζε για διάφορους λόγους) που δεν τους έδωσε την δυνατότητα για τις αναγκαίες βοήθειες και ανάσες όταν τις χρειάστηκαν στην εξέλιξη του αγώνα, παρά με την αγωνιστική παρουσία και την απόδοσή τους. Απουσίες είχαν και οι γηπεδούχοι, αλλά αυτοί πήραν βοήθεια από τον πάγκο κάνοντας τις αλλαγές που διέθεταν (έναντι καμίας των φιλοξενουμένων) και που είχαν μικρότερη ή μεγαλύτερη συμβολή και στην ανατροπή του αποτελέσματος.
Ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας προηγήθηκε με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου με τέρματα των Νινιατσούδη (10') με τον 17χρονο επιθετικό να ανοίγει «λογαριασμό» με την φανέλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μήτκα (20'), για να μειώσει αρχικά στο πρώτο ημίχρονο και να πετύχει την απόλυτη ανατροπή με την λήξη του αγώνα ο Ορφέας Ριζαρίου, με σκόρερς τους Κατικαρίδη (30', 70) και Καραολάνη (90'). Εκτός από τα πέντε τέρματα στην αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν ή τους προέκυψαν οι 4 - 5 καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους σε κάποιες περιπτώσεις, να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά μην ολοκληρώνουν σωστά τις τελικές τους προσπάθειες.
Αλγεινή εντύπωση, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας να περιλούζουν με κάθε είδους ύβρεις τους ποδοσφαιριστές της Πέλλας. 
 

Οι δύο προπονητές κ.κ. Μυλωνάς για τον Ορφέα Ριζαρίου και Αμπιντίν για τον ΠΑΣ Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν: 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βίντεο θα ανεβεί ;

Ανώνυμος είπε...

Να είχαν καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους ποδοσφαιριστες του Ορφέα κάποιοι ποδοσφαιριστές της Πέλλας εντός γηπέδου να μην άκουγαν όσα άκουσαν... ξέρουν αυτοί ....

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ισχύει αυτό που γράφετε Κε Κάνε,αλλά μήπως θα έπρεπε να σημειώσετε ότι οι υπόλοποι φίλαθλοι με πρώτο τον πρόεδρο μας κράξαμε αυτά τα 5-6 άτομα;;;
Επίσης ξέρετε τι ακόμα προξενεί αλγεινή εντύπωση; 3 συγκεκριμένοι παίκτες της Πέλλας να βρίζουν 90 λεπτά τους αντιπάλους τους και να ανοίγουν διάλογο με την κερκίδα...
Εύχομαι όλα αυτά να εξαληφθούν από τις ομάδες μας και να βλέπουμε πάντα ωραία παιχνίδια όπως ήταν αγωνιστικά το προχθεσινό.Καλές γιορτές σε όλους.

Πέτρος Κάνος είπε...

Όπως διαβάσατε φαντάζομαι δεν υπάρχει καμία αναφορά κακής συμπεριφοράς για ανθρώπους της διοίκησης και ποδοσφαιριστές του Ορφέα, αφού γενικότερα με τον σύλλογο οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές χωρίς προβλήματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επιλογή μας ήταν άλλωστε και γι' αυτό το λόγο, να κλείσουμε το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με τον Ορφέα κάνοντας ένα μακρινό σχετικά ταξίδι, ενώ θα μπορούσαμε να επιλέξουμε κάποια από τις τόσες ομάδες της περιοχής μας.
Το γνωρίζω κι ενημερώθηκα, ότι η διοίκηση και η ομάδα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, αλλά νομίζω δεν είναι ευθύνη τους όσο κι αν προσπαθούν και φυσικά δεν μπορεί να τους καταλογίσει κανείς κάτι γι' αυτό, αν κάποιοι το έχουν δεύτερη φύση να παρεκτρέπονται.
Σε αντίθεση με ότι είδατε εσείς για βρισιές ποδοσφαιριστών μας σε παίκτες του Ορφέα, επειδή κι εγώ είδα και στο γήπεδο κι έχω πάρα πολλές φάσεις του αγώνα που τις ξαναείδα, το μόνο που παρατήρησα και πραγματικά με χαροποίησε, ήταν η άψογη συμπεριφορά απ' τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, με αρκετές φιλοφρονήσεις και fair play ακόμη και σε άτυχα δυνατά μαρκαρίσματα και παρά την αγωνιστική ένταση και την εξέλιξη του αγώνα.
Οι ποδοσφαιριστές μας ακόμη και στην καθημερινότητά τους, ούτε από την φύση ούτε από τον χαρακτήρα τους, δεν έχουν βρισιές και προσβολές στο λεξιλόγιό τους, κι αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να βρίσκονται στην ομάδα μας.
Αν αντέδρασαν κάποιες στιγμές με το αισχρό υβρεολόγιο της κερκίδας προς το πρόσωπό τους, χωρίς να το δικαιολογώ φυσικά ούτε κι αυτό, αφού είναι ρητή παραίνεση και συμβουλή προς όλους της αποστολής σε κάθε παιχνίδι για σεβασμό στην φιλοξενία, ήταν ότι κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια και τους προκάλεσαν επανειλημμένα. Κι εγώ που ήμουν ανάμεσά τους στην κερκίδα, το έζησα από πρώτο χέρι και ξαφνιάστηκα ειλικρινά, κι ένοιωσα πολύ άβολα όπως ελάχιστες φορές σε ερασιτεχνικά γήπεδα του νομού, σε ένα παιχνίδι που δεν διακυβεύονταν και κάτι ιδιαίτερα σοβαρό αγωνιστικά ή βαθμολογικά, εκτός από ένα θετικό αποτέλεσμα σ' έναν επίσημο αγώνα πρωταθλήματος.