Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Απόφαση – σταθμός για το Pornhub: Το αστρονομικό ποσό που καλείται να πληρώσει η εταιρεία

Σε μια σημαντική νομική εξέλιξη, η Aylo Holdings, η μητρική εταιρεία της Pornhub, μιας από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες περιεχομένου για ενήλικες στον κόσμο, παραδέχθηκε ότι επωφελήθηκε από την εμπορία ανθρώπων. Η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει οικονομικές αποζημιώσεις σε γυναίκες των οποίων τα βίντεο ανέβηκαν στον ιστότοπο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, όπως ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη.
Η συμφωνία αναβολής της ποινικής δίωξης που επιτεύχθηκε με τον εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Breon Peace, αποσκοπεί στην επίλυση της κατηγορίας για συμμετοχή σε παράνομες χρηματικές συναλλαγές που αφορούσαν τα έσοδα από την εμπορία ανθρώπων. Η εταιρεία με έδρα το Μόντρεαλ καλείται να καταβάλει πάνω από 1,8 εκατ. δολάρια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και να προβεί επίσης σε ξεχωριστές πληρωμές στις μεμονωμένες γυναίκες που επλήγησαν από τη σωματεμπορία. Επιπλέον, η συμφωνία επιβάλλει τον διορισμό ανεξάρτητου παρατηρητή για περίοδο τριών ετών, μετά την οποία οι κατηγορίες θα αποσυρθούν.
Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Breon Peace εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η λύση, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληρωμές στα θύματα και τη σύσταση ανεξάρτητης παρακολούθησης, θα προσφέρει κάποιο θετικό αντίκτυπο σε όσους επηρεάστηκαν από αυτή τη συνθήκη.
Ο James Smith, επικεφαλής του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη, επέκρινε την Aylo Holdings για συνειδητό κέρδος, ενώ αγνοούσε τις εκκλήσεις των θυμάτων που ανέφεραν ότι εξαπατήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να εμφανιστούν σε βίντεο στον ιστότοπο.
Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι μεταξύ 2017 και 2020, η Aylo Holdings έλαβε κεφάλαια που γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι προέρχονταν από τις παράνομες δραστηριότητες της GirlsDoPorn. Επιπλέον, οι εισαγγελείς κατηγόρησαν την εταιρεία ότι δεν ενήργησε άμεσα και επαρκώς για την αφαίρεση όλων των μη συναινετικών βίντεο, ακόμη και όταν πολλά θύματα προσέγγισαν άμεσα την εταιρεία ζητώντας την αφαίρεσή τους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: