Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών ερμήνευσε τα κάλαντα στην κρατική τηλεόραση την Παραμονή Χριστουγέννων

Την Παραμονή των Χριστουγέννων το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο της ποιότητας και της εξωστρέφειας προβλήθηκε στο πανελλήνιο καθώς ευχήθηκε για τις γιορτές από την ΕΡΤ.
Πιο συγκεκριμένα στις 08:30 ο διακεκριμένος καλλιτέχνης της ποντιακής μουσικής από Γιαννιτσά, Αλέξης Στεφανίδης μαζί με σπουδαστές/τριες και τον Διευθυντή του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, Ιωάννη Ανδρόνογλου, ερμήνευσαν τα Κάλαντα Χριστουγέννων Πόντου και Θράκης σε απευθείας μετάδοση και στη τηλεοπτική εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη που προβάλλεται από την ΕΡΤ1 και ERTNEWS.
Ο Αλέξης Στεφανίδης στη συνέντευξη του, στο πλαίσιο της παρουσίασης, τόνισε την αξία των καλαντισμάτων Πόντου καθώς είναι τα μόνα που αναφέρονται σε όλη τη ζωή του Χριστού και όχι μόνο στο χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης του.
Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου επίσης, αφού επισήμανε ότι το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών στηρίζει τους καλλιτέχνες του τόπου που διακρίνονται πανελληνίως, όπως ο κ. Στεφανίδης, τόνισε την αξία και επικαιρότητα της δημώδους μουσικής παράδοσης, «ζήτημα που τέθηκε από την εποχή [και την πολιτιστική πολιτική] του Ελευθερίου Βενιζέλου». Επίσης, σημείωσε ότι η στροφή των νέων στα παραδοσιακά όργανα από τελεί σημερινή αλλά και διαχρονική επιταγή.
Έτσι, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών με αυτή αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του, που έχει διενεργήσει αλλά και που ετοιμάζει δείχνει την ποιότητα σπουδών που διενεργούνται στους κόλπους του και τιμά τον κοινωνικό του ρόλο ώς ένας Δημόσιος-Δημοτικός Φορέας Μουσικής Εκπαίδευσης.
Την εκπομπή είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση έως την Κυριακή 31.12.2023, 23:59 στον σύνδεσμο https://www.ertflix.gr/vod/vod.331044-sabbatokuriako-apo-tis-137

Δεν υπάρχουν σχόλια: