Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Κλειστή η Ακρόπολη, απολύτως επιτυχημένη η απεργία των εργαζομένων του ΥΠΠΟ

Απόλυτη επιτυχία είχε η απεργία των εργαζομένων του ΥΠΠΟ στην Ακρόπολη (αρχαιοφύλακες, μόνιμοι και ΙΔΟΧ), οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των ταμείων και των εσόδων του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου στην Ελλάδα. Η Ακρόπολη έμεινε κλειστή όλη την ημέρα για το κοινό και σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι επισκέπτες έδειξαν «συγκινητική ανταπόκριση» στα αιτήματα των απεργών εργαζομένων.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων, που καλούν τον ΟΔΑΠ και το Υπουργείο Πολιτισμού να ακυρώσουν τον διαγωνισμό και να προχωρήσουν σε διάλογο με τους εργαζόμενους, αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία του ΥΠΠΟ σε κοινή δράση «για να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ώστε να αποτραπεί η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση».
Επιτυχημένη η απεργία στην Ακρόπολη
Απόλυτη επιτυχία κατέγραψε η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των ταμείων και των εσόδων του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της χώρας.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης παρέμεινε κλειστός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της συμμετοχής των αρχαιοφυλάκων, μόνιμων και ΙΔΟΧ, στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία της ΠΕΥΦΑ και τις στάσεις εργασίας του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟ και του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των επισκεπτών της Ακρόπολης στην ενημέρωση που τους έκαναν οι απεργοί για τους λόγους της κινητοποίησης.
Η πρόθεση ιδιωτικοποίησης των ταμείων, των εισόδων και των εσόδων του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ΥΠΠΟ, αλλά και όλους τους πολίτες. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η πρόθεση η διαχείριση εσόδων του δημοσίου, και μάλιστα των εσόδων από τους εκατομμύρια επισκέπτες της Ακρόπολης, να ανατεθεί σε μία ιδιωτική εταιρεία, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια κίνηση, και μάλιστα με αμοιβή που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ!
Καλούμε τον ΟΔΑΠ και το Υπουργείο Πολιτισμού να ακυρώσουν τον διαγωνισμό και να προχωρήσουν σε διάλογο με τους
εργαζόμενους.
Καλούμε τα σωματεία του ΥΠΠΟ σε κοινή δράση για να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ώστε να αποτραπεί η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟ

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: