Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών: «Χριστουγεννιάτικοι Βυζαντινοί Ύμνοι και Παραδοσιακά Κάλαντα»

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες εμφανίσεις των σπουδαστών του Τμήματος Πιάνου της Μαρίας Ρούσση στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, αλλά και της Νεανικής Χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Ευθυμίου Μαυρίδη, στο πλαίσιο της 12ης Παραμυθούπολης 2023 του Δήμου Πέλλας.
Σειρά έχει η συναυλία του Ωδείου με τίτλο «Χριστουγεννιάτικοι Βυζαντινοί Ύμνοι και Παραδοσιακά Κάλαντα». Θα συμμετέχουν οι: Βυζαντινή Χορωδία, Παιδική Χορωδία, Νεανική Χορωδία, οι καθηγητές Νικόλαος Χανουμίδης (Βυζαντινή Μουσική), Γιώργος Σφακιανάκης (κρητική λύρα), Δημήτρης Ντάκας (παραδοσιακά κρουστά), Μιχάλης Κακούτης (ποντιακή λύρα) και σπουδαστές παραδοσιακών οργάνων του Α.Δ.Ω.Γ.
Όπως διαφαίνεται από τον τίτλο, θα παρουσιαστούν βυζαντινοί ύμνοι των ημερών όπως και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τα κάλαντα του Ελληνισμού. Έτσι, θα εκπροσωπηθεί τόσο η εκκλησιαστική μουσική όσο και η δημώδης μουσική παράδοση του εκάστοτε τόπου αλλά και η ντοπιολαλιά του.
Εισαγωγική εισήγηση περί των καλαντισμάτων του δωδεκαημέρου και της σημασίας αυτών στη σημερινή κοινωνία, θα διενεργήσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, Δρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ανδρόνογλου.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16.12.2023 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Λέσχης Αξιωματικών του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: