Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΜΑΣ Δόξα Μελισσίου - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 0)2 - 1. «Κουράστηκε» και η μπάλα...

Μέτριο θέαμα, χαμηλός ρυθμός, λίγες συγκριτικά προηγούμενων αναμετρήσεων των δύο ομάδων οι επικίνδυνες φάσεις και οι ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη, με μια παλιά ποδοσφαιρική «συνταγή» των φιλοξενούμενων στα μεταξύ τους παιχνίδια, τα στημένα χτυπήματα...
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και ήταν πιο ζωηροί στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως την μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρία που δημιούργησε η «έμπνευση» του ρέφερι της αναμέτρησης, να υποδείξει ανύπαρκτο φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και μάλιστα συνοδεία κίτρινης κάρτας στον αμυντικό της Πέλλας, που «φαντάστηκε» ότι υπέπεσε σε αντικανονικό μαρκάρισμα. Το φάουλ εκτέλεσε με ωραίο τρόπο ο Παναγιωτίδης, με τον Παναγιωτόπουλο αρχικά να αποκρούει με δυσκολία και υπερένταση και την βοήθεια της οριζόντιας δοκού και τον επερχόμενο Ουρουμίδη να παίρνει το «ριμπάουντ» και να την σπρώχνει με κεφάλια εύκολα στο βάθος της εστίας της Πέλλας ανοίγοντας το σκορ (20'). Από κει πέρα η Πέλλα κυριάρχησε αλλά κάπως φλύαρα και με χαμηλές ταχύτητες, παρά ταύτα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει από ευνοϊκές θέσεις. Δικαίως ο φιλοξενούμενος Μέγας Αλέξανδρος ζητάει λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου πέναλτι σε «χαντμπώλ» των αμυντικών των γηπεδούχων, που ίσως μόνο ο διαιτητής δεν είδε, που είχε μάλιστα καλή θέση και περίοπτη εικόνα της φάσης, ενώ στην εξέλιξη η Δόξα φλέρταρε στην κόντρα με το δεύτερο γκολ, χάνοντας μια αρκετά καλή αλλά ημιτελής ευκαιρία!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε ακόμη πιο παθητικό ρόλο θέλοντας περισσότερο να διαχειριστούν το ρευστό, αλλά πολύτιμο υπέρ τους 1 - 0 και να ψάξουν στην αντεπίθεση τις φάσεις να απειλήσουν με δεύτερο τέρμα, πράγμα που κατάφεραν σε δυο-τρεις καλές περιπτώσεις μία εκ των οποίων και το κερδισμένο και σωστά υποδειχθέν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Παναγιωτίδης (80') για να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων και οι φιλοξενούμενοι που διατήρησαν σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι την γηπεδική κατοχή και την άκαρπη όμως σε δημιουργία υπεροχή, βρήκαν τις τρεις-τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες τους στο τελευταίο κυρίως δεκάλεπτο μαζί με τις 6λεπτες καθυστερήσεις, όταν αρχικά μείωσαν με ωραίο πλασέ του Πλιόγκα (85') και λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, όταν βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Μπουράκης έχασε απίστευτη ευκαιρία σε πολύ μικρή απόσταση από το ανυπεράσπιστο σχεδόν τέρμα, μετά την ασταθή απόκρουση του Στόϊτση!
Οι γηπεδούχοι μάλλον πέτυχαν σε απόλυτο βαθμό ότι είχαν σχεδιάσει πριν τον αγώνα, κι έφτασαν με δύο στημένα χτυπήματα στην νίκη, με τους φιλοξενούμενους, εκτός από την επιθετική δυστοκία που τους χαρακτηρίζει φέτος, κάθε φορά βρίσκουν κι έναν δικό τους διαφορετικό τρόπο να χάνουν αγώνες και να φεύγουν με εντελώς άδεια χέρια, ακόμη κι όταν είναι πληρέστεροι κι εμφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.
Όχι και στην καλύτερη της μέρα η διαιτητική τριπλέτα, με αρκετά λάθη εκατέρωθεν (μήπως η ολική επαναφορά από την μακροχρόνια αποχή θα έπρεπε να γίνει αρχικά από χαμηλότερες κατηγορίες;), με τα περισσότερα και σημαντικότερα εις βάρος των φιλοξενουμένων με κορυφαίες φάσεις αυτή του ανύπαρκτου φάουλ από όπου προήλθε το πρώτο γκολ της Δόξας και αυτής του πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο στην «χειροσφαίριση» αμυντικών της Δόξας.
Οι δύο προπονητές κ.κ. Σερέτης και Αμπιντίν είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους εξής ποδοσφαιριστές (αντί του αναγραφόμενου στο φύλλο αγώνα Αλμπάνη, πέρασε ως αλλαγή ο Γερμανούδης):







Δεν υπάρχουν σχόλια: