Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ναι, αλλά θα πάρουμε παικταράδες...

Σαφείς πέρα από κάθε αμφιβολία, κάνει η κυβέρνηση, τις προτεραιότητές της για την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων, όσο ξεδιπλώνει τις προθέσεις της τόσο στην αναδιανομή του υπερπελονάσματος όσο και με τη γενικότερη φορολογική και ασφαλιστική πολιτική.
Η ανακοίνωση για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος έχει ήδη προκαλέσει σοκ καθώς αποκλείονται τα 4/5 του 1.2 εκατ. περυσινών δικαιούχων οικογενειών που είχαν πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ μέχρι 1.200 ευρώ. Αυτοί που τα χαρακτήρισαν «ελεημοσύνη» από «ματωμένα πλεονάσματα» τώρα θα δώσουν από 700 ευρώ σε μόλις 259.000 νοικοκυριά. Μάλιστα οι δραματικές περικοπές αγγίζουν εξοργιστικές περιπτώσεις καθώς μεταξύ άλλων αφήνουν έξω όλους τους συνταξιούχους, το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων και οικογένειες με ΑΜΕΑ που είναι άνω των 25 ετών!
Αντίθετα με τα 175 εκατ. για τους αδύναμους, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει 450 εκατ. ευρώ, από τον ίδιο «κουμπαρά» των πλεονασμάτων που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ενισχύσει φορολογικά μια πολύ μικρή πλειοψηφία πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, δηλαδή το 2,5%, ενώ τα μόλις 100 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί η περιβόητη «μεσαία τάξη», που από «προεκλογική σημαία» της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει ανέκδοτο με τον ορισμό της βάσει μισθού 450 ευρώ!
Καθώς η κυβέρνηση με διάφορα δημοσιονομικά τρικ μοιράζει στις ελίτ και καταδικάζει τους υπόλοιπους σε «δίαιτα», υπόσχεται ανάπτυξη 2,8%, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες αφού ο στόχος ήδη έχει επιτευχθεί από την πορεία των δύο πρώτων τριμήνων επί ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή φροντίζει με μεγάλη γενναιοδωρία να μειώσει 50% και πλέον τη φορολογία στα χρυσά συμβόλαια των ΠΑΕ και ΚΑΕ, διευκολύνοντας τους μετρημένους στα δάχτυλα και εκλεκτούς ιδιοκτήτες ΠΑΕ, που διαπλέκονται μεταξύ αθλητισμού, πολιτικής, επιχειρήσεων.
Έτσι κάνει σαφές ποιες κατηγορίες εισοδημάτων βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της νέας κυβέρνησης για το νεοφιλελεύθερο πάρτι. Άλλωστε, μπορεί η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα να έχουν άδειες τσέπες αλλά θα η «ομαδάρα θα φέρει παικταράδες»...
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: