Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Σύσταση για τους διανομείς απο το υπ. Εργασίας άνευ ουσίας

Η προτροπή του υπουργείου Εργασίας θα είχε νόημα μόνο εάν ζητούσε τη μη μετακίνηση των διανομέων.
Σύσταση προς τους εργοδότες να λάβουν μέτρα ασφάλειας για τους διανομείς απευθύνει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.
»Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».
Δεδομένου ότι οι διανομείς μετακινούνται με δίτροχα στα οποία δεν μπορεί να υπάρξει προστασία (αλυσίδες), η σύσταση του Υπουργείου δεν εισφέρει κάτι παραπάνω. Εκτός κι αν η υπόμνηση στα κράνη και στα αδιάβροχα εξασφαλίζει στον εργαζόμενο ότι ακόμη κι αν πέσει το μηχανάκι λόγω παγετού, δεν θα χτυπήσει στο κεφάλι!
Λογικά, σε αυτές τις συνθήκες τις οποίες όλοι κρίνουν ως πρωτοφανείς, η προτροπή του υπουργείου Εργασίας θα είχε νόημα μόνο εάν ζητούσε τη μη μετακίνηση των διανομέων- έως ότου αποκατασταθούν κανονικές συνθήκες μετακίνησης- χωρίς απώλεια του ημερομισθίου.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: